joi, 13 mai 2010

Doar prin rugaciune si credinta puteti scapa de criza, de gonoree si de bani! Primii cumparatori au o reducere de 10%!!!

Eu sunt de părere că România trebuia să-şi menţină vechiul slogan turistic - România: Simply surprising! Pentru că citeşti o ştire, te ştergi la ochi, îţi dai o palmă şi mai citeşti o dată. Şi tot eşti surprins. Asta dacă până acum ai trăit în munţi; noi cei care de ducem traiul de zi cu zi în ţara asta nu cred că mai suntem surprinşi de ceva. Un lucru cel puţin neobişnuit ar fi să treacă vreo două-trei zile fără să auzi o asemenea ştire.
Iar acum, din seria "Ce vrăji a mai făcut Biserica Ortodoxă Română Mă-tii", vă prezentăm episodul "E vina voastră că muriţi de foame. Dumnezeu vă încearcă, PĂCĂTOŞILOR!!!" Iar ca să nu ardeţi în iad ca nişte păcătoşi ce sunteţi, trebuie să facem cât mai multe biserici. Şi ca sa ieşim din criză, trebuie să vă rugaţi. Şi să cotizaţi la bugetul parohiei. Asta e ca să vă arăt că nu bat câmpii: CREDINŢA TARE ŞI COOPERAREA CU SCOP SFÂNT VOR ÎNVINGE CRIZA ECONOMICĂ. Ăsta este titlul unui comunicat de presă emis de Patriarhia Română!

Patriarhia Română apreciază că toate lăcaşurile de cult aflate în diferite stadii de construcţie, ca şi cele care urmează să fie construite, trebuie finalizate, chiar dacă România se confruntă cu o severă criză economico-financiară, iar ritmul construcţiei va fi mai lent.
Considerăm înşelătoare opinia conform căreia trebuie făcute economii, inclusiv prin sistarea lucrărilor la lăcaşurile de cult aflate în construcţie, deoarece prin edificarea unui lăcaş de cult se întăreşte solidaritatea şi cooperarea dintre credincioşi, inclusiv întărirea vieţii spirituale, care permite oamenilor să depăşească orice fel de criză, fără să se „autodemoleze”, ajungând la deznădejde sau la dezumanizare.
Bă, tu eşti prost?! "Considerăm înşelătoare opinia conform căreia trebuie făcute economii"!! Asta e pe principiul dacă mâine tot murim, măcar să ne distrăm înainte.

Criza financiar-economică actuală este rezultatul unei profunde crize spirituale şi morale care poate fi depăşită prin sporirea credinţei, a rugăciunii şi cooperării pentru a finaliza un lăcaş de cult care adună oameni în iubirea şi lumina Preasfintei Treimi, învăţându-i să se respecte şi să se ajute reciproc.
Deci voi toţi ăia care pierdeţi vremea încercând să faceţi calcule, procente, matrici şi tot felul de numere, nu aţi căutat unde trebuie. Răspunsul îl deţine Biserica.
Eu cred că nici măcar lor nu le vide să creadă ce zic, dar dau acolo din gură în speranţa că poate-poate s-o prinde ceva.

Acum hai să vă întreb ceva, pe voi oamenii care încă mai au măcar o fărâmă de credinţă şi poate mă luminaţi si pe mine. Ca să te simţi mai aproape de Dumnezeu, chiar e nevoie de biserică? (mă refer la lăcaşul de cult, nu la instituţie)
Şi dacă da, una care are acoperişul de aur canalizează mai bine rugăciunile spre cer? Dar o Catedrală a Mântuirii Neamului în valoare aproximativă de 200 de milioane de euro? Asta înseamnă că rugăciunile rostite acolo au întâietate în faţa celor rostite în gând, seara, la tine acasă? Eu ştiam că biserica promovează milostenia şi smerenia, nicidecum opulenţa şi hoţia. Dar na, fiecare preferă să vadă ce vrea.

6 comentarii:

Adi spunea...

La extrema opusa increderii pulimii in preoti sta generalizarea aberanta a voastra ca daca cativa preoti sunt corupti, atunci toti sunt si trebuie desfiintata Biserica.
Papagalismul cu "scoli si spitale" e de tot cacatul. De ce nu zici autostrazi?
Nu stiu daca esti de parere ca se investesc atat de multi bani in biserici, incat nu mai e loc de nimic altceva. Cat %din PIB primeste BOR?
Nu ar fi mai cinstit sa va preocupe faptul ca aia de la Guvern, Presedintie si Parlament fura cat apuca si mai sunt si incompententi crasi pe deasupra??
Ia uite "Bugetul Culturii pe 2010 este doar 68,28% din cel aferent anului 2008"
este de 27 de ori mai mic decat educatia+sanatatea.
Toata cultura! Cultele...imi imaginez ca mult mai putin...dar cauta si tu date
Ia, uite, cultura are jumate din bugetul Serviciului Român de Informaţii
cultura are cat Serviciul Român de Informaţii Externe + Serviciul de Telecomunicaţii Speciale
cultura este detasat ministerul cu cel mai mic buget
voi raspanditi numai minciuni.

addi spunea...

am zis eu ceva de scoli si spitale? am zis ceva de autostrazi? vezi ca in cazul asta, tu generalizezi.
si nu spun ca cativa preoti sunt corupti. dintre astia mici, doar o parte din ei sunt. in schimb, spun ca preotii din conducerea BOR sunt TOTI corupti, lasi si ipocriti. pentru ca nu poti sa spui ca esti omul lui dumnezeu, milostiv, smerit cand tu mergi cu Q7 si ai conturi de jde mii/milioane de euro.
iar faptul ca se dau bani din bugetul statului pentru a se construi biserici, in primul rand este NECONSTITUTIONAL, pentru ca in constitutie, din cate stiu eu, este specificat clar separarea bisericii de stat iar in al doilea rand, daca ortodocsii primesc bani din bugetul statului pentru a-si face biserici, ateii de ce n-ar primi bani sa-si faca baruri, de exemplu? tot de la stat. sau de ce nu primesc si catolicii sau protestantii si tot neamul lor de spalati pe creier? de ce se face discriminare in cazul asta?
e vreo lege data undeva in care se specifica ca ortodocsii sunt mai altfel decat restul plebei?
tie ti se pare corect ca tie statul iti impoziteaza venitul iar biserica pimeste bani neimpozabili de la buget (la care tu contribui)?
in cazul asta nu crezi ca preotii sunt de o nesimtire crasa?

daca pana la urma astia vor sa impanzeasca tara de biserici, n-au decat. sa o faca pe banii LOR, nu pe banii nostri. uite, eu, de exemplu, nu ma duc la biserica. consider ca n-are rost. de ce sa dau eu bani sa se construiasca biserici cand eu nu le frecventez? intelegi unde bat?

iar legat de faptul ca noi raspandim numai minciuni, eu nu spun ca pe pagina asta gasesti adevaru absolut. fiecare e liber sa creada ce vrea.
minciunile sunt raspandite de preoti.

Adi spunea...

Am dat copy-paste, comentariu asta l-am scris pe mai multe bloguri unde s-a abordat tema:)
"nu poti sa spui ca esti omul lui dumnezeu, milostiv, smerit cand tu mergi cu Q7 si ai conturi de jde mii de euro" - aia pe care ii votezi la guvern, presedinteie, parlament sunt mai saraci?
PE AIA II VOTEZI!!
In legatura cu separatia, e un mit din clipurile americane de pe youtube, in tarile civilizate nu exista separatie, in toate tarile din Europa statul da bani bisericilor.
Cred ca primesc si catolicii si protestantii. Dar ce te intereseaza pe tine daca primesc toate cultele? Cu cat primesc mai multe culte bani, cu atat se cheltuie mai multi bani pe culte, iar tu vrei sa se cheltuiasca mai putini bani pe culte:)
ai vazut la ce ma refer prin "bani cheltuiti sa impanzeazca tara de biserici"... nu sunt deloc foarte multi... comparativ cu celelalte domenii, darmite cu cat consuma guvernantii pe clientela politica?!?!?!?
Daca vei reusi sa demonstrezi ca barul ateist este de interes public, poti primi bani in calitate de ONG, nu neaparat cult!
Inteleg ca tu te gandesti numai la tine, dar eu nu vad oameni iesind in strada sa protesteze impotriva bisericilor...
Dimpotriva, cand mergeam eu, acu 2-5 ani la biserica, era atat de plin, incat nu aveai loc nici sa te asezi in genunchi, nu mai zic de aer conditionat ca nu era...exista unele necesitati, tu nu ai subliniat corect abuzul.

addi spunea...

bai, nu ma exprim clar? ma balbaii cand scriu?? am spus clar ca nu sunt de acord sa se dea bani de la bugetul statului sa se construiasca biserici. nu ma intereseaza de ce neam or fi. daca eu nu frecventez nici o biserica, de ce ar trebui sa platesc constructia lor? eu spun ca-s destul de logic in exprimare.
si de ce sa se dea bani la biserici de la stat in primul rand? esti credincios si vrei biserica? bun, pune mana de la mana, fa cheta si fa-ti biserica.
referitor la preoti, inteleg ca nu te deranjeaza faptul ca au masini de zeci de mii de euro din salarii de nimic. stiu ca politicienii is hoti si fura de rup, i-am injurat de multe ori, inclusiv pe site-ul asta de nu-stiu-cate ori,dar preotii sunt si ipocriti. pentru ca ei propovaduiesc un stil de viata smerit, cu capul plecat; cu o mana fac cruce si cu cealalta baga banii in buzunar.
iar asta e un alt motiv pentru care nu sunt de acord sa se dea bani de la stat. pentru ca preotii au facut campanie electorala toamna trecuta si acum trebuie sa-si primeasca rasplata. primesc bani de la buget ca sa faca biserici iar ei ii baga in buzunar. si nu-i intreaba nimeni de bani. evaziune fiscala.
ziceai ca banii dati pt biserici nu sunt multi comparativ cu alte domenii? nu stiu cat se dau pt biserici insa pentru cercetare stii cat se da? 0,2% din PIB. 0,2%.
si crede-ma ca pe mine chestia asta ma afecteaza in mod direct.
din cate ai zis, pe tine nu te deranjeaza ca preotii fura de rup daca si clasa politica fura. in cazul asta hai sa furam cu totii cat se poate si ultimul care iese din tara, stinge lumina.
de protestat, nu protesteaza nimeni impotriva bisericilor pentru ca v-au antrenat bine. v-au netezit creierele bine, ca sa nu puneti intrebari. una dintre legile de aur a bisericii este sa nu judeci cuvantul domnului. adica ce zice el, e litera de lege. si cine sunt reprezentantii domnului pe pamant? cine? sa fie oare preotii? deci automat, daca incepi sa-ti pui intrebari, comiti un pacat, probabil la fel de mare ca o crima. crede si nu cerceta. cum vrei sa protesteze cei 90% dintre romani care sunt ortodocsi? pai vrei sa nu mai ajunga in rai? domane-fereste.

din nou, ma repet: de ce e nevoie de biserici? te rog sa citesti ultimul paragraf din articolul meu si sa-mi raspunzi, te rog. dar fa-o intr-o maniera logica si fara citate din bilbe. asa, ca si cum ai incerca sa convingi un ateu.
daca nu poti, nu-i nici o problema

Adi spunea...

Nu stiu unde ai vazut tu ca am dat citate din Biblie:)
Totusi, sunt surprins de nenumaratele prejudecati de genul "una dintre legile de aur a bisericii este sa nu judeci cuvantul domnului" sau "preotii sunt reprezentantii domnului pe pamant". Poate mai intalnesti pe la tara asemenea convingeri, dar din pura ignoranta. Cineva care intelege religia iti poate explica originea comunista a prejudecatilor mentionate. S-ar impune sa te documentezi...
Ma asteptam ca ateistii sa fie oameni mai luminati, nu plini de prejudecati, lol
Am inteles ca tu nu esti de acord cu construirea bisericilor din banii statului, dar aici nu e vorba de preferinta personala. Restul de 98% din populatia Romaniei (presupunand 2% ateisti) sunt de acord, iar guvernarea ii reprezinta... macar in acest domeniu sunt competenti:))
Sunt de acord ca e scarboasa aliata politic-BOR, dar asta nu e motiv sa desfiintezi BOR, doar pentru ca are lobby mai bun decat A.U.R. :)
Acum tu esti cumplit de partinitor cand zici ca "preotii sunt si ipocriti propovaduiesc un stil de viata smerit", in egala masura politicienii prin definitie ar trebui sa intruchipeze cinstea! lol
Nu stiu daca preotii baga banii de la buget in buzunare, trebuie sa aduci dovezi cand faci asemenea acuzatii. Eu cred ca iau destule pomeni de enoriasi, incat sa isi permita masinile luxoase:)
Dar, daca cunosti cazuri de preoti care fura de la stat, iti recomand sa le faci publice! Evident ca nu sunt de acord ca nimeni sa fure.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului 14500milioane
Ministerul Culturii 689.2
Deci (in linii mari) se da oarecum mai mult pentru cercetare decat pentru BOR.
De ce e nevoie de biserici? Raspunsul este complex. In primul rand, am remarcat, din experienta proprie, ca nu sunt de ajuns!
Daca lumea vrea sa mearga la biserica, statul este dator sa construiasca biserici. In plus, sunt necesare modernizari celor existente. Desigur, nu pot sa generalizez ca ar fi aceeasi situatie in toata tara. Dar oricum bisericile romanesti sunt muuuuult mai mici decat cele din occident!!
Sunt numeroase functiile culturale si sociale ale bisericilor, dar cred ca cel mai important este acesta. Mie, personal, nu imi trebuie biserica, consider studiul individual superior ritualurilor colective.
Dar trebuie sa intelegi ca, in calitatea ta de ateist, nu poti sa zici ca vrei ca statul sa faca ca tine... pentru ca asa vrei tu. Statul trebuie sa reprezinte pe toata lumea, chiar si pe cei pe care ii consideri tu neteziti la creier.

addi spunea...

nu mersi. daca vreau sa scriu in alta limba, o voi face.

spam!