sâmbătă, 30 octombrie 2010

Dati un leu pentru monitorul meu!

"...sufera de o boala rara..."; "...operatie in strainatate..."; "...cu 7 copii si fara niciun venit..."; "...leucemie..."
Sunt cuvinte pe care le gasesti mai pe toate site-urile cu ceva trafic din tara. Sunt campanii de strangere de fonduri pentru diverse cazuri sociale. Sunt insotite adesea de o poveste, de cele mai multe ori adevarata si trista. Sunt conturi in care se pot dona bani, SMS-uri cu tarife speciale, produse promotionale pentru vanzare.
Sunt perfect de acord cu aceste campanii. Din pacate, situatia financiara precara(in majoritatea cazurilor) face ca unica speranta pentru rezolvarea problemelor respective sa fie in oamenii care se gandesc la semenii sai si doneaza o suma de bani, pe ideea fortei grupului. Si de cele mai multe ori aceste campanii sunt un succes. Pentru oamenii acestia am tot respectul.
Insa (pentru ca trebuie sa existe si un "insa") am o curiozitate. Oare daca aceste campanii ar fi indreptate asupra unor persoane care nu sufera de vreo boala grea, ar mai avea simpatizanti? Daca un student ar cersi (pentru ca e si asta o forma de cersit) bani pentru cazare si taxa de scolarizare, s-ar gasi filantropi? Daca o societate ar face o astfel de campanie pentru a-si plati datoriile catre furnizori, ar avea succes? Sau doar suferinta fizica starneste emotii?
De aceea fac un experiment. In perioada urmatoare se va desfasura aici, pe blog, o campanie de strangere de fonduri. Perioada nedeterminata. Cu ce scop? Sa-mi schimb monitorul. Da, ati citit corect. Vreau sa-mi schimb monitorul si nu am bani. De ce vreau acest lucru? Pentru ca e un monitor vechi, de tip CRT, care consuma mult si degaja multa caldura. Si are si un gabarit impresionant. Nu vreau sa ma arunc la ceva nemaivazut. Vreau un monitor LCD, nu neaparat cu ecran plat, de 19'', care costa undeva pe la 500-700 lei. Ba, poate gasesc si o optiune de buy-back si mai scade din pret. Ce ziceti, ma ajutati?
Daca doriti sa faceti o fapta buna, lasati un mesaj cu adresa de mail sau nr de tel si va contactez sa va zic contul. Orice donatie e binevenita! Si sunt cat se poate de serios! Daca demersul meu se va concretiza, gasesc eu o modalitate sa va "recompensez".
Deci, va rog, "Dati un leu pentru monitorul meu!"

P.S.: monitorul actual:

6 comentarii:

cipoc spunea...

acum un monitor de 19 inch este sub 400 ron..deci ar trebui sa fie usor:D

alex_blue spunea...

cu atat mai bine atunci! e suma mai mica.

Gosdra spunea...

Tu schiba-ti monitorul, dar CRT-ul ala il pastrezi ca te tai ! si nu inteleg de ce il schimbi...se vede bine, da caldura ( economie pe timp de iarna ), te supara careva, i-l arunci in cap de la etaj...daca te gandesti mai bine, are chiar multe intrebuintari :)) glumesc fratica ! spor la sponsori

Unknown spunea...

Camera web m-a făcut să nostalgiez un pic. Mă ofer și eu cu câțiva lei dar să fie cât mai ușor de făcut transferul.

alex_blue spunea...

@Asterix: mail to doamnasafta@yahoo.com sau permite-mi sa-ti vad profilul si sa-ti las acolo un comment

Gosdra spunea...

Daca mai e valabil topic-ul pana imi deschide mie contul in banca, am sa cotizez cu ceva subtire asa...ca si aici e criza :))