joi, 21 octombrie 2010

Intrebarea suprema!

Dupa episodul cu cele 10 intrebari pentru dumnezeu, vine acum si intrebarea suprema
Va rog sa ma corectati daca rationamentul meu e gresit

dumnezeu e dintotdeauna si el reprezinta Binele. Nu exista pic de Rau in dumnezeu. dumnezeu a creat ingerii; la un moment dat, un grup de ingeri, condus de lucifer, a hotarat sa nu se mai supuna lui dumnezeu (Binelui) si au creat diavolul (Raul). Vine intrebarea: daca Raul nu exista pana la acel moment, de unde a aparut dorinta de nerespectare a poruncii lui dumnezeu? de unde au aparut sentimentele de trufie, invidie, nesupunere, sentimente asociate cu ideea de Rau, de Negativ???

da, stiu raspunsul..."biblia a fost interpretata (tradusa) eronat...iar tu te vei zbate in chinurile iadului, necredinciosule!"

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dumnezeu a creat ingerii (ca si pe oameni) cu liber arbitru. I-a inzestrat cu atribute dumnezeiesti, iar ingerii au si ei constiinta proprie, nu sunt simple extensii ale Divinitatii, ci diferiti unii de altii, dar cu constiinta. Ca si omul, ingerul a ales la un moment dat gresit, trufindu-se si cazand din ascultarea initiala.

Deci Dumnezeu nu "a facut Raul", ci a facut Binele deplin, ca fiinta independenta de creatorul sau, pana la un punct. Iar independenta a fost folosita gresit.

alex_blue spunea...

nu mai vreau sa reiau discutia despre liberul arbitru...nu pot vorbi despre liber arbitru atunci cand mi se spune "esti liber sa alegi: Binele sau Raul; daca alegi, insa, Raul, Binele te va pedepsi!"
cat despre faptul ca dumnezeu a facut "Binele deplin", eu nu contrazic asta...ceea ce vreau eu sa aflu e de unde au aparut gandurile rele, "trufia" de care spui tu, daca pana atunci Raul nu exista, daca era doar "Binele deplin"? Ca sa fac o paralela, e ca si cum ai vrea sa vorbesti la telefon, insa telefonul nu ar fi inventat inca