miercuri, 3 februarie 2010

Sfantul Eminescu si Preacu(r)vioasa Micle

Conform Mediafax, liga scriitorilor din Romania cere lu' mult prea fericitu' si prea adulatu' si prea mondialu' Daniel, sefu' pochilor din tara sa-l canonizeze pe luceafaru' Eminescu.
Pentru cei care nu stiu ce-i aia canonizare, stati linistiti; nu-l baga nimeni pe Misu Eminovici in tun. Doar vor sa-l adauge pe lista alora cu nume ciudate (Pafnutie, Foca, Stefan Cel Mare) ca sa aiba romanu inca un motiv de stat degeaba ca, deh, e sarbatoare.
Am o intrebare pentru aia de se autointituleaza scriitori (desi stiu bloggeri care le-ar da ceata). Viitorul vostru sfant cum de si-a facut rost de sifilis? Daca nu aveti un raspuns demn de latura clerica pe care vreti sa i-o atribuiti, va dau eu unul. Sifilisul i-a fost insuflat Eminescului de catre nimeni altul decat Duhul Sfant, in timp ce o binecuvanta pe Veronica Micle. Sau pe vreo alta marie magdalena.
Deci, MINUNE!!!!!!!
Argumentul alora de la Liga e ca Eminescu a scris multe versuri care sunt un adevarat elogiu adus crestinismului in general si ortodoxismului, in special.
OK. Va mai dau si eu cateva exemple (luate din comentariile lui Feynman de pe site-ul de mai sus):
"Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?"

Sau

"Eu nu cred nici în Iehova,
Nici în Buddha-Sakya-Muni,
Nici în viaţa, nici în moarte,
Nici în stingere ca unii."

A? Unde e propovaduirea religiei ortodoxe aici, scriitorilor? Inteligentilor, cum ar spune boul-prost-manelist de Puya.
Chiar, pe Puya de ce nu-l canonizeaza nimeni?(si aici chiar fac aluzie la englezescul "canon"("tun") si la spectacolul de circ facut de Omul-Ghiulea)

Niciun comentariu: