sâmbătă, 27 octombrie 2012

Petitie online

De vreo 3 ani numarul pericolelor de pe strazile patriei a crescut cu 1. Cu alte cuvinte, de prin 2009 sunt sofer. N-am avut parte, din fericire, de evenimente rutiere. Poate si pentru ca sunt un sofer prudent, uneori poate prea prudent. Da' eu zic ca-i mai bine asa; cel putin pt mine e.
Nu despre asta, insa, vreu sa eu sa scriu azi. Ci despre o chestie cu care m-am intalnit de nenumarate ori ca sofer; si am o banuiala ca nu-s singurul.
Ca sa treaca timpul mai usor, dar si ca sa nu merg precum intr-un cavou, in timp ce ma aflu la volan ascult radioul. Nu am un post de radio preferat; totul depinde de starea mea de spirit. Insa un sigur lucru au in comun toate posturile de radio: spoturile publicitare. Unele sunt ok, altele imi sunt indiferente. Insa sunt unele care chiar imi displac. Din aceasta categorie fac parte si cele care folosesc sunete intalnite in trafic: sirene, claxoane, scartait de roti, motoare turate. Nu de putine ori m-am uitat rapid in oglinzile retrovizoare dupa masina politiei atunci cand la radio era o reclama ce folosea ca metoda de atragere (in cazul meu de "distragere") a atentiei avertizarea sonora a masinilor de interventie. Nu de putine ori m-am speriat, recunosc, atunci cand spotul publicitar folosea sunete asemanatoare celor care se aud in cazul unei frane bruste.
Si atunci m-am intrebat: de ce este permisa folosirea acestor sunete in spoturile publicitare de la radio? Cei mai multi oameni asculta radioul in masina. Sunt absolut convins ca nu sunt singurul "panicat".
Nu stiu ce e de facut. Pana una alta am creat o petitie online pe care v-o invit sa o semnati si sa o distribuiti altora. Daca e semnata de suficiente persoane, o pot trimite la Consiliul National al Audiovizualului. Cine stie, poate se va face ceva in acest sens. Exista exemple destule in legislatia internationala.
In concluzie, daca si pe voi v-a deranjat macar o data sirena, claxonul, frana sau motorul dintr-o reclama auzita la radio, in timp ce erati in trafic, dati o "semnatura" aici. Poate reusim sa schimbam ceva. Eu, unul, am incredere in voi!
Multumesc!

2 comentarii:

Punctul Tau spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown spunea...

DSP