sâmbătă, 27 octombrie 2012

Petitie online

De vreo 3 ani numarul pericolelor de pe strazile patriei a crescut cu 1. Cu alte cuvinte, de prin 2009 sunt sofer. N-am avut parte, din fericire, de evenimente rutiere. Poate si pentru ca sunt un sofer prudent, uneori poate prea prudent. Da' eu zic ca-i mai bine asa; cel putin pt mine e.
Nu despre asta, insa, vreu sa eu sa scriu azi. Ci despre o chestie cu care m-am intalnit de nenumarate ori ca sofer; si am o banuiala ca nu-s singurul.
Ca sa treaca timpul mai usor, dar si ca sa nu merg precum intr-un cavou, in timp ce ma aflu la volan ascult radioul. Nu am un post de radio preferat; totul depinde de starea mea de spirit. Insa un sigur lucru au in comun toate posturile de radio: spoturile publicitare. Unele sunt ok, altele imi sunt indiferente. Insa sunt unele care chiar imi displac. Din aceasta categorie fac parte si cele care folosesc sunete intalnite in trafic: sirene, claxoane, scartait de roti, motoare turate. Nu de putine ori m-am uitat rapid in oglinzile retrovizoare dupa masina politiei atunci cand la radio era o reclama ce folosea ca metoda de atragere (in cazul meu de "distragere") a atentiei avertizarea sonora a masinilor de interventie. Nu de putine ori m-am speriat, recunosc, atunci cand spotul publicitar folosea sunete asemanatoare celor care se aud in cazul unei frane bruste.
Si atunci m-am intrebat: de ce este permisa folosirea acestor sunete in spoturile publicitare de la radio? Cei mai multi oameni asculta radioul in masina. Sunt absolut convins ca nu sunt singurul "panicat".
Nu stiu ce e de facut. Pana una alta am creat o petitie online pe care v-o invit sa o semnati si sa o distribuiti altora. Daca e semnata de suficiente persoane, o pot trimite la Consiliul National al Audiovizualului. Cine stie, poate se va face ceva in acest sens. Exista exemple destule in legislatia internationala.
In concluzie, daca si pe voi v-a deranjat macar o data sirena, claxonul, frana sau motorul dintr-o reclama auzita la radio, in timp ce erati in trafic, dati o "semnatura" aici. Poate reusim sa schimbam ceva. Eu, unul, am incredere in voi!
Multumesc!

2 comentarii:

Punctul Tau spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Keto Breeze ACV Gummies spunea...

However, according to findings from the National Diet and Nutrition Survey it appears that most of us do not get enough fibre in our diet as only 10% of adults eat the recommended 30g per day. Toxins are harmful substances that are derived from food, water, cleaning products, and other environmental sources that we are exposed to regularly.

https://www.offerplox.com/weight-loss/keto-breeze/

https://www.supplementz.org/gold-coast-keto/
https://www.supplementz.org/vibez-keto-gummies/
https://www.supplementz.org/keto-breeze-acv-gummies/
https://www.offerplox.com/weight-loss/go-keto-gummies/
https://www.offerplox.com/weight-loss/gold-coast-keto/
https://www.offerplox.com/weight-loss/vibez-keto-gummies/
https://www.offerplox.com/weight-loss/triplex-keto-gummies/