duminică, 28 martie 2010

Fiecare curva cu pestele ei

Intai de toate tin sa precizez ca ma dezic total de tot ceea ce inseamna religie, traditie religioasa sau populara si superstitii. Un om care a fost educat 16 ani dupa cei 7 de acasa in spiritul stiintific nu poate accepta porcariile care fac parte din aria celor de mai sus. Pur si simplu.
Despre romani si romanisme am mai vorbit. Insa subiectul e departe de a fi epuizat. Astazi voi lua in colimator 2 cacaturi ce mi-au fost date sa aud in dese randuri, in special azi (duminica, 28.03.2010).
Prima e legata de sarbatoarea Floriilor si de dezlegarea la peste. Stiu ca partea cu pestele poate duce cu gandul la soseaua de centura, insa, inafara de situatia in care langa acea sosea este o balta sau un iaz, alta legatura nu exista.
Ma refer la o chestie pe cat de prost inteleasa, pe atat de larg raspandita in popor. Traditia crestina spune ca astazi este dezlegare la peste. Jur ca nu ma pricep la prostiile astea legate de post, insa cu mintea mea ateica am inteles prin asta ca astazi, cei care tin post, au voie sa manance peste, daca simt nevoia sa manance carne. Nu ii obliga nimeni sa o faca daca nu vor si doresc sa o tina in continuare pe fasole si cartofi. Dar nu! Romanul (si tare mi-e mie ca de la bucurestean s-a pornit ideea) zice ca azi e musai sa manance peste. E rau daca nu mananci! Te bate doamne-doamne. Si de aici pana la isteria generala nu mai e decat un pas. Cozi la pescarii, zeci de pescari insirati pe malurile lacurilor, ingramadeala la raionul de peste in carrefour, real si cora. Care mai de care sa cumpere o bucata de peste si sa o manance, ca de, "azi se mananca peste". Voi va dati seama cat sunteti de prosti??? Daca nu si nu ati apucat sa luati peste azi, am eu caras proaspat.
A doua chestie e tot legata de religie si imbinata cu traditia. Cica "se zice" ca asa cum va fi vremea azi, asa va fi si de paste. Aha. Si asta pe ce fapt demonstrat stiintific se bazeaza? Pe faptul ca din 100 de ani, in 20 asa a fost? Pai pe acelasi rationament, cu aceeasi rata de probabilitate, ma gandesc eu ca asa cum e vremea pe, 18 iulie, sa zicem, asa va fi si pe 4 august. Asta e o chestie de aia in care se merge la risc, ca oricum nu pierde nimeni nimic daca nu iese. Dar daca iese? "A? Ai vazut ca asa a fost? Ti-am zis eu acu o saptamana!" Muie ma!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Sublim ca de obicei! Haules

addi spunea...

de fapt, la faza cu prezicerea vremii au sanse de reusita de 100%. daca, de exemplu, de florii, la iasi ploua si la brasov e soare iar de paste ori ploua ori e soare, inseamna ca au nimerit-o. undeva vremea tot va fi identica cu cea de florii.

vezi de ce religia e simpla?

Anonim spunea...

Asta cu vremea la fel e duma. Cu dezlegarea la peste e chiar buna remarca. Cu P.E.S.T.E -le nu stiu ce sa zic, trebuia sa-i spuna si detinatorului de prostituate cumva, stie careva ce inseamna pimp?! Cu religia insa, poate n-or fi adevarate toate ce se practica in biserica si toate cele scrise in biblie insa Dumnezeu e sus.

addi spunea...

de unde stii ca e sus si nu jos? si cand zici sus, te referi la la etajul de deasupra?

ainaw spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
addi spunea...

ori spui ceva legat de subiect, ori nu spui nimic. mai lasa-ne cu spam-ul