marți, 27 iulie 2010

Autonomuie

Sau cum ar spune fratele nostru englez, "Da-te-n rasa matii!".
Cica lu' Laszlo Tokes i s-a nazarit, asa cum statea el si isi racorea bucile la piscina in Bruxelles, sa ceara autonomie pentru tinutul secuiesc din Ardeal.
Eu sunt de acord cu propunerea. Insa am cateva amendamente.
Toti cetatenii de etnie romana (doar romana, nu rroma) sa fie evacuati in prealabil. Apoi sa se monteze garduri cu sarma ghimpata si electrificate in jurul tinutului secuiesc. Urmeaza, apoi, introducerea de vize pentru Romania cu termen de maximum 7 zile pentru locuitorii enclavei, iar pentru obtinerea acestora sa fie necesare 24 de luni (bine, nu ar fi imposibil nici azi, tinand cont de birocratia de la noi). De asemenea, zona autonoma sa nu aiba drept de tranzit al teritoriului Romaniei pentru exporturi si importuri, bazandu-se exclusiv pe economia proprie. Si ca ultima mentiune, presedintele enclavei sa fie Tokes si sa locuiasca in regiunea respectiva, nu la Belgia.
Ia sa vedem, mai vreti acum autonomie?
Bine, "vreti" se refera la aia de-i conduc pe oamenii de acolo, pentru ca secuiul de rand nu vrea acest lucru. E doar o infulecare de materii fecale a politicienilor neromani ca sa poata sa zica si ei ca fac ceva.

Later edit: se pare ca s-a strecurat o greseala de tipar in titlul articolului; scuzoaiele mele!

P.S.: mai nou, puteti sa apreciati, pozitiv sau negativ, articolul, prin "butoanele" de mai jos, de sub "etichete"...nu va sfiiti!

4 comentarii:

Anonim spunea...

:) da, s-a strecurat o gresala:)

alex_blue spunea...

e din cauza ca e "u" langa "i" la tastatura...

Anonim spunea...

am si eu o intrebare...cine'i Laszlo Tokes ?????

alex_blue spunea...

daca e o intrebare ironica, e bine...daca nu, incearca pe gugal...mi-e lene sa-ti explic