vineri, 30 iulie 2010

Cumpar pusca cu luneta si 22 milioane de gloante

Facultatea de Sociologie din cadrul Universitatii Bucuresti a realizat un studiu (fara precizarea esantionului de studiu, al perioadei de studiu si al marjei de eroare), cu titlul "Publicul romanesc si stiinta". In cadrul studiului au fost chestionati diversi romani cu privire la anumite notiuni, de baza sau complexe, din diferite ramuri ale stiintei. Rezultatele ne spun, dupa parerea mea, cat de indobitocita si de cretina e populatia Romaniei.
Astfel:
- 42% dintre romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului;
- 35% dintre români sunt convinşi că dacă beau apă după o persoană infectată cu HIV se pot îmbolnăvi;
- 34% nu ştiu că genele tatălui sunt cele care influenţează sexul copilului nou-născut;
- 66% consideră că antibioticele sunt bune pentru că tratează atât viruşii cât şi bacteriile;
- peste 40% dintre respondenţi cred că „unele numere sunt deosebit de norocoase pentru anumiţi oameni” sau că zodia unui om îi influenţează personalitatea şi comportamentul;
- jumatate din cei care au participat la studiu ţin cont de zicala "dacă te mănâncă palma stângă vei primi bani" sau "cine nu are noroc în dragoste are noroc la cărţi";
- 50% dintre cei care au răspuns acestui raport cred că deochiul poate fi prevenit cu ajutorul culorii roşii;
- 4 din 5 români (adica 80%!!!!!) nu cred în teoria evoluţionistă şi cred că Dumnezeu a creat toate fiinţele, aşa cum sunt ele astăzi.

Mai are sens sa mai comentez ceva?

stire preluata de pe realitatea.net

7 comentarii:

Anonim spunea...

eu cumpar doar un glont sa il infig in ma'ta!

alex_blue spunea...

prea tarziu...eu deja am cumparat pusca si gloantele si stiu si unde stai ;)

Anonim spunea...

ce noroc pe capul tau ca te afli printre cei 20% dintre romani care cred ca omul se trage din maimuta. modul tau de gandire arata clar ca te indrepti cu pasi siguri spre aceasta specie ;)

alex_blue spunea...

e ciudat sa auzi pe cineva care crede ca dumnezeu exista spunand ca ma aseman tot mai mult cu maimutele, cand eu sunt facut dupa chipul si asemanarea dumnezeului...e ca si cum ti-ai injura seful...ai grija la trasnete!

Anonim spunea...

degeaba esti facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu daca nu te manifesti ca atare. eu nu am injurat nici ”seful”, nici ”creatia”, ci am evidentiat atitudinea.faptele iti apartin in totalitate. si prin fapte ma refer si la vorbele pe care le arunci pe aici. nu-ti fa griji pentru mine si lasa trasnetele in grija ”sefului” ;)

Anonim spunea...

Bine ca esti tu marele intelectual...

Anonim spunea...

eu zic ca totusi sunt exagerate procentele, dar ce are de-aface cu omoratul a 22 de mil de romani daca in cel mai rau caz 80 % cred in Dumnezeu?!