sâmbătă, 3 iulie 2010

Pai astia de ce nu?

Cica e criza...Deci se fac economii. Sunt disponibilizati bugetari, se taie din salarii, cresc taxele, apar noi taxe.
Ba mai mult, mai vine si beleaua cu inundatiile (despre asta intr-un articol viitor).
O singura "entitate" ramane neatinsa de criza: Biserica.
Biserica primeste bani de la Stat, prin intermediul Ministerului Culturii si Cultelor sau cum mortii masii se mai cheama. Pochii sunt platiti de la buget, din banii nostri, ai platitorilor de taxe. Ba mai mult (ba chiar mult mai mult, dupa cum cu totii stim), ei isi rotunjesc veniturile prin intermediul platilor de la diferitele evenimente din viata oamenilor cu popi in recuzita. Nu vorbim de donatii. Alea sa spunem ca sunt legale. Vorbim de banii care se dau ca sa-i cante cadavrului la cap, cand il baga in groapa, bani pe care ii baga in buzunar si nu in biserica.
In plus, institutia numita Biserica are si ea angajati precum contabili, soferi, femei de serviciu, bodyguarzi etc.
Sunt curios, se fac si la acest nivel restructurari? Reduceri salariale?
In vremuri grele, Biserica isi face catedrala de 200 milioane de euro, popii isi iau Maseratti, se baga milioane de lei in troite amplasate pe marginea drumului. Oare cati popi au donat zilele astea bani sau alimente in cadrul campaniilor de ajutorare a victimelor inundatiilor? Sunt convins ca suma totala donata de preoti e sub suma donata de pensionari.
Imi permit, atunci, sa compar situatia neimpozitarii banilor Bisericii cu cea a manelistilor. In fond, e aceeasi situatie; ba chiar, de multe ori, poti vedea si la gatul popilor cruci de aur, cat despre burta si gusa, nu mai spun. Atat doar ca Biserica e subiect tabu.

P.S.: Abia astept sa vad ce fata o sa faca popa cand ii voi cere chitanta pentru banii pe care ii dau cand va "presta servicii"



sursa: Cancan

18 comentarii:

Anonim spunea...

Biserica - Organizatie de tip mafiot :)) ( bun articol )

alex_blue spunea...

cati preoti cinstiti? da-mi 5 exemple , cu dovezi, de preoti care taie chitanta la inmormantari sau nunti si care platesc impozit pe banii aia si imi retrag acuzele; ce ar fi viata fara biserica? cunosc zeci de atei care traiesc bine mersi; pt mine, singura utilitate a bisericii este imprastierea norilor cu grindina de pe cer.

Gosdra spunea...

"Dumnezeu e cu noi, ne vegheaza cand cautam in gunoi"

addi spunea...

adi, e surprinzator faptul cum pe unele bloguri se pare ca poti purta o dscutie 'inteligenta' iar pe altele injuri ca la usa cortului. am citit si articolul lui zergu despre tine, am citit si unele comentarii de pe tlp si unele discutii, pe care tu probabil le consideri inteligente, cu lazypawn. dai mult din gura (de fapt din taste) dar nu zici nimic. vrei doar sa fii bagat in seama. ceri atentie pentru ca probabil nu ti s-a acordat destula cand erai mic. ei bine, noi nu facem opere caritabile.
eu as aprecia foarte mult daca nu ai mai trece pe aici.

sper sa fie ultima oara cand iti raspund la un comentariu

alex_blue spunea...

cel mai mult imi place ipocrizia astora de se dau mari religiosi, insa, atunci cand au ocazia, arunca cu fecale, asemeni maimutelor, in celelalte religii; pai dumnezeu al vostru nu va invata sa fiti toleranti?

Adi spunea...

addi...funny name:)
Daca nu erai din Iasi, oras pe care il respect f tare... as fi zis ca si eu as aprecia foarte mult daca mi-ai suge pula!
However... n-am nimic cu iehovistii, chiar ii gasesc simpatici ca dau reviste interesante la oameni... si nici doctrina nu e asa proasta ca la crestinismul standard!
Mormonii sunt idioti.
Dar sa stii ca chiar si injuria mea este geniala... pentru ca, evident, obiectul ei il reprezinta ateistii... nu doar ca le transmit muie, ci cred ca ii deranjeaza cel mai tare sa fie varati in aceeasi oala cu sectantii:)
Dintre zergu si ladypown... chiar imi e greu sa discern care e mai idiot...
AlBleu... ce ipocrizie este sa vorbesti despre oameni religiosi cand habar nu ai ce inseamna!

addi spunea...

q.e.d.

ma bucur foarte tare ca-mi confirmi tot ce am zis mai sus.
cat despre faptul ca ai aprecia daca un baiat ti-ar suge pula spune foarte multe despre tine.

Adi spunea...

Pt ateisti as fi dispus sa fac acest sacrificiu!
Iata mo(n)stra suprema de compasiune si iubire crestina:)

alex_blue spunea...

IPOCRÍT, -Ă, ipocriți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care se arată altfel de cum este; (om) prefăcut, fățarnic.
explica-mi, te rog, daca esti capabil, ce vrei sa spui prin afirmatia "ce ipocrizie este sa vorbesti despre oameni religiosi cand habar nu ai ce inseamna".
Ar fi fost ipocrizie daca as fi vorbit despre ei, eu fiind un om religios...Chiar sunt curios sa vad ce ai vrut sa spui...sau doar ai dat din gura, asa, ca sa fii bagat in seama?
Cat despre preferintele tale sexuale, eu zic ca poza vorbeste de la sine...

Adi spunea...

alex_blue, intr-adevar doar dasem din deste cand am scris aia... dar nu fara rost!
In primul rand, tu ai presupus ca eu as fi un om religios... ma intreb pe ce baza?
Nicidecum tu nu ai fi detinut aprioric informatia asta despre mine, ca, prin urmare, sa compari cu actiunile mele si sa concluzionezi ca as fi ipocrit... chiar mai departe sa concluzionezi ca toti oamenii religiosi sunt ipocriti:)
Interpretarea corecta, cand vezi pe cineva ca injura, este: persoana aia uraste ateistii. Daca tu nu ai fi avut in cap prejudecata ca oamenii religiosi sunt ipocriti, atunci nu ai fi avut cum sa ajungi la concluzia ca eu as fi religios!
Ce sa zic de poza ta:)

alex_blue spunea...

pe ce baza?...sa inteleg ca nu esti religios? deci esti ateu?

Adi spunea...

Te-am prins si acum o dai la intors:)

alex_blue spunea...

nu mi-ai raspuns la intrebare

Adi spunea...

Sunt fanatic!

alex_blue spunea...

in ceea ce priveste intrebarea mea referitoare la convingerile tale religioase, exista doar doua raspunsuri, fara cale de mijloc: esti religios sau ateu...deci tot nu mi-ai raspuns la intrebare

Adi spunea...

Puff! Cred ca nimeni nu e de acord ca ar exista doar 2 nuante...
In plus, ar fi neasteptat acest maniheism... avand in vedere ca ateistii cauta sa relativizeze totul (e.g. nu exista bine si rau)

alex_blue spunea...

ba chiar exista doar doua nuante in acest caz...crezi intr-o divinitate suprema sau nu...iar vad ca tu tot ocolesti raspunsul...poate doar pentru ca ti-ai dat seama ca oricum ai da-o, pici de prost?
si acum chiar m-am saturat si eu...asa ca te invit politicos sa inchizi "usa" dupa tine

Adi spunea...

Desigur, pentru tine e usor sa imparti lumea dupa criterii arbitrare, pe care tu le stabilesti, fara sa ai cea mai vaga intelegere cum se raporteaza persoanele resepctive la convingerile lor.
Ti-am spus ca sunt fanatic religios, nu inteleg ce sens are sa ma intrebi daca sunt religios. Mult mai dubios este ce definesti tu ca religios... pana acum am vazut ca asociezi religiozitatea cu ipocrizia... deci, din punctul tau de vedere, eu nu ma calific ca religios, pentru ca am exprimat cu sinceritate ceea ce cred.