luni, 22 noiembrie 2010

Mandriti-va! Sunteti romani!

Acum 3 saptamani am facut un "experiment". Am vrut sa vad daca exista acea solidaritate sociala si atunci cand nu e vorba despre boli grave, handicapuri sau situatii finaciare precare. Am vrut sa studiez reactia romanului (si cred ca pot generaliza, deoarece sunt convins ca blogul a fost vizualizat si de alte persoane decat cele din lista de messenger) in fata unei situatii "altfel".
Bineinteles ca asteptarile mi-au fost confirmate. Cot-algie totala! "articol de cacat"..."neinteresant"...
Bine ma! Mergeti si umpleti-le buzunarele popilor. Mergeti si bagati bani in cersetori. Ajutati sa creasca un pui de tigan! Cu siguranta, toate astea va vor ajuta!
Ce importanta are un om care munceste zilnic? Un om care baga bani in bugetul statului, de unde "mancam" cu totii? Un om care, poate, va va intinde o mana de ajutor la nevoie. Unul care CU SIGURANTA ca nu va va baga mana in buzunar, care nu va va intra in casa sa va fure, care nu va va da cu ceva in cap pe strada. Lasa ca el are bani, ca munceste!
Dar na! Asa-i romanul...Ipocrit, fatarnic...Cine il vedea daca dadea bani pentru ceva ce nu poate fi numita "cauza nobila"? In fata cui se lauda? Ce, asta e motiv de lauda?
In toata chestia asta s-au remarcat 2 "alias-uri": Asterix si Ariciu...ei au raspuns prezent, fara sa-i intereseze ce si cum. Nici macar nu au stiut ca oricum vor primi banii inapoi. Tot respectul...
Am fost zilele trecute in "vizita" pe la vreo 3 manastiri din jurul Neamtului...M-a surprins (oare de ce?) numarul mare de motive pentru care sa dai bani bisericii: bilet de intrare, o piatra de sub care a iesit, cica, un sfant, o fantana, urna pentru sinistrati, urna pentru catedrala neamului, urna pentru refacerea manastirii, pomelnice (1 leu/zi). In plus, erau comercializate diverse chestii ce aveau legatura cu doamne-doamne. Bineinteles, fara bon fiscal. Asta in timp ce, undeva in spatele unei chilii, erau parcate cateva SUV-uri din care au coborat cativa oameni in sutana.
Aici sunt banii dumneavostra!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pai si aceia care nu dau la popi, manastiri, cersetori, tigani etc... dar nici pentru monitor, si aceia sunt "rai"?
spicu

alex_blue spunea...

sa zicem ca nu

Anonim spunea...

multumesc

Anonim spunea...

mare dreptate ai cu articolul asta!!! ideea pe care poti sa o extragi din ce ai incercat sa faci si cum se comporta romanu' e , cred urmatoarea: romanul e vai mama lui si, cand e greu, apeleaza la popi, loz in plic, superbingo, etc si nu face altceva decat sa cada in teapa. in loc sa munceasca si cu capul si intradevar sa faca ceva si pentru el dar si pentru altii care muncesc serios se pierde in sperante tampite sau, de ce nu, ura, invidie...