miercuri, 13 iulie 2011

Etichete

Se dau imaginile urmatoare:

O sa ziceti "Ei si? 2 poze cu un cersetor ce scotoceste in gunoi...Mare branza! Iar te iei de ei, ca fac 1000 de lei pe zi si ca trebuie ca lumea sa nu le mai dea bani ca sa dispara!"
Foarte adevarat, dar doar in parte...De fapt, ce vreau eu sa evidentiez prin pozele astea doua si povestea lor (ce va urma) e ca uneori punem prea repede etichete oamenilor din jurul nostru. Sau daca nu e cazul vostru, "pun prea repede etichete oamenilor din jurul meu". Si acum povestea:
Eram in gara in Brasov, in tren. Respectivul cersetor sedea calm pe o banca si manca dintr-o punga (probabil covrigei sau ceva biscuiti). Omul era foarte tacticos, domol (poate si din cauza regiunii geografice); scotea cate unul din punga si il ducea la gura, mesteca, apoi altul, altii...Savura fiecare inghititura. La un moment dat a terminat, s-a ridicat, a cautat din priviri un cos de gunoi, l-a gasit, s-a dus spre el si a aruncat ambalajul gol in cos. Toate astea cu acelasi calm, gesturile sale dovedind ca pentru el acest lucru face parte din starea de normalitate.
Dupa 2 zile am calatorit in acelasi compartiment cu 3 englezi, fiecare avand peste 40 de ani, ce venisera in vizita in Romania. Au coborat inaintea mea, lasand in urma lor, intre bancheta si peretele compartimentului, o sticla de plastic goala si o punga cu resturi de mancare.
Atat!

4 comentarii:

Claus Web spunea...

hai sa-i huiduim pe englezi! hu!!! :)) poi chiar urat din partea lor, nu-i asa?

joju spunea...

"clean people are less judgmental"

sau oamenii care judeca mai putin sunt mai curati?

:)

Narcisa spunea...

mda, nu toți străinii sunt atât de civilizați cum ne imaginăm.
pe mine m-au șocat spaniolii din Asturia când am fost luna asta. în baruri își aruncă țigările pe jos fără excepție. iar dacă mănâncă alune sau orice altceva trebuie cojit, desfăcut, își aruncă resturile pe jos. ce-i drept, nu fac asta și pe stradă.
cred că, la fel ca și englezii tăi, pur și simplu sunt obișnuiți cu un soi de serviciu "all inclusive". adică dacă sunt într-un loc pentru care plătesc (bar, tren etc.), își lasă gunoaiele acolo pentru că există cineva care să curețe. cred...

alex_blue spunea...

@narcisa: auzisem ca la metrou in londra nu sunt cosuri de gunoi; oamenii arunca pe jos resturile, pt ca la cateva minute trec masinile de curatenie...oare asa o fi?