luni, 16 ianuarie 2012

Să curgă revoluţia!

La mulţi ani pe anul ăsta şi bun venit în revoluţie!
Inimaginabilul s-a produs! Cine ar fi crezut că poporul român mai are vână în el să se revolte? Eu sincer îmi pierdusem speranţa acu mult. Aceste mişcări de stradă îmi provoacă o senzaţie plăcută de agitaţie. Gesticulez foarte energic acum cu toate cele 5 membre. Lăsând gluma la o parte, aceste proteste chiar îmi dau speranţă. Poate că spiritul poporului n-a murit. Acum parcă îmi pare puţin rău pentru postarea asta. Gata, mi-a trecut; mai departe.
De unde a pornit totul? Dracu ştie, eu n-am televizor iar de citit mi-e prea lene. Am rugat pe cineva să-mi explice de unde atâta furie şi bla bla bla, 10 minute mai târziu am înţeles cumva vag ca din cauza noii legi a sănătăţii care, printre altele, include şi privatizarea serviciului medical de urgenţă. Fără o dscuţie faţă în faţă cu oameni pregatiţi din domeniu, nu ştiu dacă e de bine sau de rău, îmi pare rău nu e domeniul meu de activitate, nu mă pricep. Scuze. Daca puteţi, vă rog, lămuriţi-mă şi pe mine.
Aşe, mai departe. Am foarte mare respect pentru oamenii de pe ambulanţe, inclusiv SMURD-ul. Chiar dacă nu am avut nevoie de intervenţia lor (şi sper nici să nu am nevoie vreodată) sunt mulţi oameni care i-au văzut în acţiune. Probabil aşa a umblat vorba despre profesionalismul lor şi bineînţeles al lui Raed Arafat, întemeietorul. Fiind printre puţinele servicii care funcţionează din România, SMURD-ul şi-a câştigat pe merit respectul şi simpatia oamenilor. Iar imaginea SMURD-ului este Raed Arafat. Când acesta şi-a manifestat dezacordul faţă de anumite aspecte ale legii sănătăţii, oamenii au rezonat cu el. Iar Băsescu a făcut greşeala carierei. Şi apoi, vorba francezului, all shit broke loose. Adică s-a desprins tot căcatul. Toate tăierile salariale, toate mârlăniile, toate datoriile, toate lipsurile, toată muia oferită poporului român s-au revărsat. Unde? Pe străzi.
Cu puţin noroc, Băsescu n-o să sfârşească ca Ceauşescu dar viaţa lungă nu mai are.

Acum aş vrea să vorbesc puţin despre violenţele de duminică seara. O spun din start, sunt de acord cu protestele violente, dacă nu este măcar un pic de violenţă nu prea se poate numi protest. Poate greşesc eu. La fel cum zice şi Horia Pătraşcu, dacă te duci să ceri autorizaţie de protest, mai bine nu protestezi. Protestul trebuie să se întâmple de la sine. Tocmai de aceea sunt de acord şi agreez mişcările astea, pentru că a fost ceva spontan, nemulţumire pură, încă nu au fost înglobate de partidele politice. Vor fi acaparate zilele astea fără îndoială pentru că Opoziţia nu poate sta fără să profite şi va cere demisia preşedintelui. Probabil vor fi alegeri anticipate, va ieşi PSD-ul cu o majoritate covârşitoare PNL-ul va fi dat la o parte, pentru că, hai să fim serioşi, PSD-ul vrea ciolanul doar pentru el, nu are de gând să-l împartă cu nimeni, vor veni comuniştii iar la putere şi se duce ţara pulii de zestre (camera 21 ştie despre ce e vorba!). Dar divaghez, vorbeam de violenţa protestelor.
Când ai această furie la proteste, e bine s-o îndrepţi împotriva celor care protestezi, nu? Adică nu te duci şi devastezi staţia de tramvai, spargi vitrine de magazine, incendiezi chioşcuri de ziare, proştii satului. Vrei să te baţi cu jandarmii? Măcar fă ceva folositor, vrei să spargi geamuri? foarte bine, te duci şi spargii geamurile Casei Poporului, te duci si incendiezi maşinile diplomaţilor, arunci Molotovuri în cladirea guvernului. Nu te iei de oameni ca tine. Poate proprietarul unui chioşc de ziare incendiat era şi el la protesc, scanda împotriva puterii. Deci nu scnada degeaba. Scanda ca n-are bani. Iar acu îi trebe bani ca să aibă din ce trăi. Nu ştiu dacă m-am făcut înţeles, rezumatul e ăsta: eşti anarhist, vrei să protestezi, iţi place să te baţi jandarmii? Ia-te de politicieni, nu de oameni de rând, ca tine.
P.S. o opinie ce merită citită, pe Rezistenţa.

Şi pentru că nu ma pot abţine:

4 comentarii:

Raven spunea...

de acord, mai putin cu psd-ul si cu ciolanul, Antonescu va fi totusi presedinte, cu toate ca nu cred ca vor fi anticipate (deci nici aici nu ai dreptate)O DICUTIE PE CARE INTAMPLATOR AMAUZIT-O,INTRE 2 BAIETI CARE MERG LA SALA:"CE FACI MA? cE SA FAC?!Am venit oleaca la sala(sa fac muschi) si apoi ma duc la bataie, la protest :((

Gosdra spunea...

Am urmarit si eu stirile si am o nedumerire...am auzit scandari gen "demisia" la adresa lui basescu si a partidului aflat la putere...sunt curios pe cine vor sa puna in locul lor? ce schimbare sa faca? e in zadar...nimic nu se va schimba pana aceasta generatie de oameni nu o sa dispara si poate stranepotii lor, crescuti intr-un alt mediu si de catre alt sistem, cu o alta mentalitate, vor lua totul de la zero si abia atunci poate se va schimba ceva...o sa revin la acest subiect peste 50 de ani :))

Gosdra spunea...

pana cand*

addi spunea...

raven, da ce cautai intre 2 baieti care merg la sala?