duminică, 18 mai 2008

Romanul, animal adaptabil

Zilele trecute ma plimbam prin fata Mitropoliei. Aveam la gat aparatul foto, geanta lui si in spate aveam rucsacul. Ma abordeaza un tiganus adolescent de etnie rroma cu deja clasicul text...nenea, dai si mie un ban? La mine ploua in averse. Din nou nenea dai si mie un ban? Cand a vazut ca il ignoram cu desavarsire, a gandit el nitel si a dat-o pe engleza pliz, spic ingliş?
Ma gandesc eu ca se fac ceva bani din cersit daca fac cursuri de engleza. Si frate, daca vezi ca nu-ti raspunde omu, da-o pe engleza. O fi turist, zii cat esti de persecutat in tara asta si poate te faci cu cativa euroi.
Deci, aviz ţiganilor cetatenilor de etnie rroma si boschetarilor: daca vreti sa faceti un ban gramada invatati cel putin o limba straina (nu, limba romanes nu se pune) si fiti cu ochii pe turistii straini.

De aceea poate sa vina si razboiul nuclear, poate sa vina si efectul de sera, poate sa vine si apele oceanului peste noi pentru ca romanii o sa fie singurii supravietuitori pentru ca se adapteaza foarte rapid la noile conditii

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ai uitat sa zici de asteroidu din 2028 care o sa ne nimiceasca. Da romanul si gindacii de bucatarie. Prevad un viitor sumbru in care gindacii o sa traiasca la suprafata si noi romanii o sa evoluam spre vinatori de gindaci. (The time machine :D)