joi, 19 februarie 2009

Autostrada, preotul si Base

Vreau sa trec azi in registru 3 stiri care mi-au atras atentia:
- conform Cotidianul, la Autostrazi, fiecare dintre cei 30 de directori a încasat lunar în 2008 cel puţin 3.000 de euro. Mi se pare normal. Adica, tre sa manance si directorii, chiar daca nu-si fac treaba. Ce, noi avem nevoie de autostrazi, de sosele? Vine criza dom'le. Mergeti cu autobuzul, cu trenul, ajutati bugetul local, ajutati statul. Noi ne ajutam singuri. Mai lasati masina ca si asa este poluare multa. Bani se baga in infrastructura, in sosele (cred) numai ca se opresc in acte. Si hop apare peste noapte directorul cu un Q7 nou-nout.

- Evenimentul ne informeaza ca dobitocii aflati la conducere vor mari salariile preotilor. Si asta mi se pare normal. Pe timp de criza cui sa ne adresam daca nu divinitatii? Si divinitatea trebuie imbunata cu bani. Multi bani. Foarte multi bani. De fapt nu e asa. Banii se opresc din nou la intermediari, anume la preoti. Pai bine bai cretinilor si idiotilor care ocupati scaunele prin parlament, reduceti bugetul cercetarii de la 0,8% la 0,19% si mariti salariile preotilor? Bravo. Eu zic sa initiem o campanie care sa se cheme "Pentru ca si preotii au nevoie de Q7". Bai vitelor, cand o sa percepeti taxe pe banii incasati de preoti pentru inmormantari, pentru botezuri, pentru nunti. Iar voi bai grasilor in sutane cand o sa dati chitante pentru banii care ii incasati de la prostime? Cand o sa declarati banii aia undeva? Oamenii se plang de necazuri iar voi veniti la biserica in Mercedes.
Neamestecarea Bisericii in politica sau a politicii in Biserica? [am scris cu B pentru ca ma refer la institutie] Desigur, cele doua sunt ca apa si uleiul. Nu se amesteca niciodata. Doar cand vine vorba de bani. Si tot timpul e vorba de bani. Sa ne imaginam un scenariu imaginar, pur fictiv, care nu s-a intamplat niciodata: suntem in campania electorala, vine politicianul-porc la preotul-porc si zice prosteste si tu turma aia de oi care vine sa te asculte sa ma voteze, arunca si tu o vorba acolo pentru mine, ca is om bun, gospodar, ca ajut biserica, chestii de genu si dupa ce o sa ies primar, iti primesti si tu portia sub forma unei donatii catre biserica. Simplu, nu. Precum ziceam, strict imaginar. Cunosc cazuri in care preotii au sustinut pe fata un politician sau altul. Deci, cui ii trebuie Constitutie, legi, bun-simt? Da-le-n ma-sa.
Iar acum, cand au ajuns la guvernare partidele care trebuiau sa ajunga, trebuiesc platiti preotii ca altfel incep sa cada peste noi blestemele.

- Gardianul ne transmite ca Base a inceput sa scape de potentialii contracandidati la presedentie. N-ar trebui sa ne mire pentru ca e criza. Iar pe timp de criza, presedintii fac lucruri traznite. Cert este ca anul asta e an electoral. Deci sa ne asteptam din nou la milioane miliarde de km de autostrada, trimiterea unui echipaj romanesc pe Marte, castigarea drepturilor asupra intregii Mari Negre la Haga, relansarea economiei, incarcerarea politicienilor corupti...etc, etc,etc. Stici ce ma? Luati pla.
Actualul presedinte nu e cu nimic mai bun decat precedentul si tot asa. Doar Ilici a fost darul lui Dumnezeu. Noroc de el ca ne-a scapat de comunism. Eu zic ca nu politica e o curva ci parlamentari sunt curve iar parlamentul este un bordel.

Probabil ati observat ca am pomenit de multe ori de criza. Pai na, ce sa faci daca e criza? Poemenesti de criza, ca doar e criza. Acum, orice s-ar intampla, putem sa punem in carca crizei.
-Dom'le noi am vandut subsolul unei regiuni din Marea Neagra prin '92 cu toate ca nu era al nostru da' noi am prezis atunic ca o sa fie criza si asa o sa scoatem tara din mocirla...
-Dom'le, tre sa taiem din bugetul alocat cercetarii ca e criza. Sa dam la preoti sa se roage pentru sufletele noastre ca sa iesim cu bine din criza
-Dom'le am schimbat ministrul de interne de 3 ori intr-o saptamana ca e criza si cu asta-basta.
-Dom'le, premierul Boc nu e omul lui Base si nici nu-l linge in fund, da' pentru ca e criza, mai presteaza si omu.
-Dom'le, ninge pentru ca e criza, e soare pentru ca e criza, e criza pentru ca e criza.

Oare chiar e nevoie sa se adune toti analistii in fiecare zi sa discute o zi intreaga pe la tv cat e de criza? Gata, ati zis o data, de doua ori, ne-am prins. E criza. Ho, am inteles.
O sa revin.

Niciun comentariu: