miercuri, 11 februarie 2009

Hai sa ne distram cu Google Latitude

Cei de la Google au lansat de curand programul Latitude. Ca sa mentin acelasi ton conspirationist si duhnind a Big Brother, sustin sus si tare ca nu sunt deloc de acord cu ceea ce se intampla. Pe scurt, e vorba de un program care iti permite sa urmaresti pozitia telefoanelor mobile. Sub pretextul ca e un lucru util sa stii pe unde iti umbla plodul sau ca e "distractiv" sa stii unde se afla prietenii sau sotul/nevasta. Ihi...sunt sigur. Oare ce urmeaza dupa asta? Sa devina obligatoriu pentru toti sa-si activeze acest serviciu?
Am vazut ca si la noi a prins faza asta cu numarul satanei si cu datele biometrice din pasaport, cipurile RFID, etc. E bine ca s-a sesizat lumea insa nimeni nu prea stie exact care e smenul. Da na, efectul de turma. Mie mi se pare ca telefonul mobil e mai indreptatit sa fie monitorizat decat pasaportul pentru ca ala il porti tot timpul la tine. Treaba cu numarul diabolic e vrajeala si cam tine numai la babe si la fanatici. Insa ce e real, e faptul ca vom fi monitorizati la tot pasul. Si e mai practic sa urmaresti telefonul mobil decat cipul din pasaport. O sa vedem si cu cipurile RFID cum va sta treaba. Oricum sunt constient ca telefoanele sunt ascultate, mail-urile citie, sms-urile la fel. Acum, cu noua lege, totul va fi legal insa.

De asta ma bucur eu ca am aceiasi rabla de telefon de vreo 3-4 ani dar care-si face datoria - aceea de a da si primi apeluri. Cica deocamdata Google Latitude o sa fie disponibil numai pe unele telefoane, ceva mai sofistiq. E bun.

Niciun comentariu: