luni, 5 octombrie 2009

Undeva prin Balcani

Astă-vară am fost pe la nişte prieteni în Bulgaria, mai exact în Stara Zagora iar de acolo am luat-o înspre Macedonia, Albania, Grecia şi înapoi în Bulgaria. Pomenesc abia acum despre această excursie pentru că abia acum am făcut rost de poze.
Am dormit o noapte în Bucureşti, iar a doua zi am luat trenul până în Giurgiu Nord, unde m-am întâlnit cu ăştia, ne-am urcat în maşină şi am plecat spre vamă. Suta aia de metri de la vamă până la intrarea pe pod nu se poate numi drum în nici o ţară civilizată.

Bulgaria

De la Ruse am plecat spre Veliko Târnovo, un oraş care m-a impresionat prin clădirile construite pe marginea stâncilor si prin aspectul medieval. Centrul vechi al oraşului seamănă foarte mult cu Luxembourg. De la Veliko Târnovo am plecat spre Kazanlâk şi apoi Stara Zagora cu o mică oprire la mănăstirea Dryanovo.

Veliko Târnovo (1)

(2)

(3)

Mănăstirea Dryanovo (1)

(2)

Monumentul de la trecătoarea Şipka

Pe drum...

Am ajuns în Stara Zagora, am încercat diverse sortimente de bere bulgărească şi m-am culcat pentru că trebuia să fiu odihnit. Eu am fost navigatorul, eu am stat cu harta si compasul în mână nu trebuia să fac greşeli.
A doua zi am pornit pe autostradă spre Kyustendil şi de acolo în Macedonia.

Intrarea în Macedonia

Dar despre Macedonia, în episodul următor.

3 comentarii:

alex_blue spunea...

1. Ce dracu cautai la manastire?
2. Harta si compasul? Cu sextantul ai lucrat? Sau cu ala umbla doar sexagenarii?

alex_blue spunea...

3. Alt titlu n-ai gasit? Numai pe asta care seamana cu cacatul ala de manea a lu' cocalaru' ala de Puya (ho! nu sariti! am scris cu "y")

addi spunea...

pai na, altul n-am gasit