sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Cum votez eu

...Nu ca ar interesa pe cineva...Insa daca ai intrat aici, inseamna ca esti interesat. Mai mult, daca iti pasa la fel de mult de tara asta cat le pasa politicienilor de noi, atunci vei face si tu la fel. Cum? Simplu. Aceeasi chestie ca si la europarlamentare. Ma duc la vot ca sa nu fie folosit votul meu fara voia mea, insa nu votez pe nimeni. Imi iau un pix cu mine in cabina de vot, fac la sfarsitul listei cu cacaciosi un patrat in care scriu "Nici unul din cei de mai sus" si apoi aplic frumos stampila in patratelul respectiv. Clar, frumos, pe mijloc, ca sa inteleaga tot prostul care numara voturile ca ma cac pe toti aia care vor sa ajunga presedinte "ca sa ne fie NOUA bine".
Si pt ca am si eu un amarat de telefon cu camera, fac si o poza, pe care o voi posta maine aici.
Cat despre referendum, aceeasi durere de fesieri. Ca sunt 1000, ca sunt 457 sau 300, tot nu fac nimic pt mine. Asa ca vad eu ce fac si cu buletinul ala de vot...Probabil o sa scriu ceva si in ala, dupa care votez ce-am scris. Si pozez, bineinteles.
Vorbim maine!

5 comentarii:

Anonim spunea...

buna, am citit ceea ce ai scris!!! daca nu este nimeni bun pt tine sa te reprezinte, de ce nu candidezi tu?? ca se pare ca tu esti cel mai bun....cat despre prostii care nr voturle, gandeste-te f bine ca ai putea fi tu in locul lor.....

alex_blue spunea...

bineinteles ca sunt cea mai in masura persoana sa ia decizii pentru mine...de ce nu candidez? pentru ca nu sunt in masura sa iau decizii pentru 22 de milioane de oameni..si nici aia de vor sa fie presedinte nu sunt in masura sa o faca...de aia, probabil, in ultimii 20 de ani au luat doar decizii in masura sa schimbe in bine viata lor si a altor catorva zeci din gasca lor...
cat despre posibilitatea de a numara voturile, asta te asigur ca este mai mica sau egala cu zero; de ce? pentru ca cei care numara voturile sunt membri de partid, de cele mai multe ori (repet, DE CELE MAI MULTE ORI, nu intotdeauna) membri obscuri de partid, care nu ies in evidenta decat atunci cand e rost de vreo petrecere politica, care isi pupa in fund liderul local, care se imbraca in galben, rosu sau portocaliu si ies pe strada sa lipeasca afise cu partidul lor mult iubit, dar care, luati la intrebari si pusi sa exemplifice zece puncte din programul de guvernare al partidului o dau cotita si sufera subit de lapsusuri. Recunosc, am gresit cand i-am numit prosti; de fapt, ei chiar sunt isteti, pentru ca stiu sa se foloseasca sa la maximum de ce le poate oferi functia de membru de partid (petreceri, mocaciuni, bani la alegeri) si care, prin procedeul de pupat buci ajung sa urce in structurile ierarhice ale partidului si de ce nu sa candideze si ei, la randul lor, candva, la presedintie.

mihaela spunea...

ce te mai inseli bre..auzi la el..cine isi pupa in fund liderul mai? cine trebuie sa exemplifice puncte din programul de guvernare?:)) ce comic esti
Sora mea este in PDL...dar ocupa cea mai nesemnificativa functie..la fel ca alti 100-200 de adolescenti, copchii, care pt niste bani, impart diverse materiale, lipesc afise, impart pungile date si n-au nici cea mai mica legatura cu ceea ce spui tu. Sora se duce la sedinte, cand sunt chemati, isi face treaba, primeste banii.. nu pupa in fund...nu striga hai base..si nici macar nu tine cu basescu ;)..face treaba aia pt bani..la fel ca toti copchiii pe care ii vezi pe strada in rosu, galben...asa si aia care numara voturile...cine crezi ca sta din placere toata duminica in comisie, cand afara e o vreme asa frumoasa? crezi ca din placere sta apoi pana la 2-3 noaptea sa numere voturile? nu ma..pt bani sta ;) dar ei sunt prosti,nu? prosti ca numara voturile....auzi la el..membri obscuri de partid...stii ce? pe sormea o doare undeva ca e membru obscur :)
Si fii serios...acum chiar era oferta diversificata, in comparatie cu alti ani, cand nu aveai pe cine sa alegi..si alegeai mereu cel mai putin rau dintre rele..
Crin Antonescu a impresionat pe multi...si pare sa fie o alegere buna..mai este si Remus Cernea, sustinut de Partidul Verde..tu pe cine vrei? in plus...de ce mai aveti gura mare, daca stati cu mainile in san? uita-te la analize politice..contureaza-ti o parere argumentata...cerceteaza...sapa...e usor sa zici:" baaai..ce prosti is toti..toti sunt o apa si-un pamant". cerceteaza domnule ;) daca nu, esti liber sa pleci din tara, acolo unde intr-adevar iti convine..:) pt ca nu vei rezolva nimic improscand cu noroi...iti mai trebuie si niste argumente.

alex_blue spunea...

Si tot comentariul asta doar pt ca sora ta e in PDL. Nici nu stiu daca sa consider comentariul tau unul impotriva la ceea ce am zis eu sau unul care sa-mi intareasca spusele. Oricum, am zis la un moment dat "nu intotdeauna" despre numaratorii de voturi care sunt membri obscuri de partid. La emisiuni de analiza politica nu mai uit pt ca nu am timp si pt ca nu vreau sa le fac rating mancatorilor de cacat care-si spun deontologi.
De ce nu plec din tara? Pentru ca nu am avut pana acum ocazia.
Spuneai ca sora ta nu "tine" cu Base. Insa face parte dintr-un partid care l-a desemnat pe Base reprezentant in cursa pt presedintie, care ne indeamna sa il votam pe chelios...Mie asta imi suna a ipocrizie. Si in sistemul meu de valori, banii nu scuza ipocrizia.

mihaela spunea...

:)) esti fenomenal de-a dreptul bre...extraordinar...copii de 14-15 ani au un sistem de valori atat de puternic diferentiat..tu n-ai fost niciodata pus in situatia de a-ti dori ceva foarte mult si de gasi niste surse decente pt lucrul ala mult dorit..de ex. eu am lucrat 2 luni, cand eram in liceu, la o spalatorie auto pt ca vroiam niste adidasi din state..moama..dar ce placere imi facea,nu? injuram in fiecare zi munca de acolo..cat de ipocrita am putut fi...moama..cata ipocrizie pe capul copiilor bre.. cata nerusinare mai.. ca se duc pt cateva sute de mii sa-si stranga niste bani..ghici de ce? ca nu le ajunge alocatia aia amarata..si nu au pe mamicuta si taticutu` cu bani multi...si ca banii se duc la pensii, spre exemplu...pt ca populatia majoritara e batrana..si na..ea poate vota...hai sa incurajam batranimea sa ne voteze...n-ai decat sa nu te uiti la analize politice, dar apoi nu mai strigi in gura mare ca ala e prost si celalalt e hot, daca nu ai dovezi...spre ex, eu am dovezi sa nu-mi placa geoana...a omorat un motociclist pe nedrept si n-a platit..nici eu nu am timp, dar tata are si se uita foarte mult la analize politice si am incredere cand spune ca e bun Crin Antonescu..din pacate se pare ca tot batranimea a ales.