sâmbătă, 2 octombrie 2010

Raspuns pentru un anonim

Cineva a lăsat un comentariu la treaba aia cu potopul. Prima dată am vrut să-i răspund tot acolo dar apoi m-am gândit să dezvolt puţin pentru că în acest comentariu este cuprinsă toată esenţa creştinilor din România:
interesant, dar, se prea poate sa se fi mintit in carti, insa daca ne chinuim sa demonstram asta o sa denigram biblia, biserica si pe Dumnezeu. Urmarile, copii va vor da dreptate(poate chiar aveti de multe ori) si vor zice, bai ce pana mea, nu exista Dumnezeu, totul e o minciuna, pot sa sparg o banca sa omor un om sa violez o baba etc, nimeni nu ma vede. A fost un mare potop, n-o fi acoperit el tot dar au murit oameni si au diparut specii, tot o pedeapsa de-a lui Dumnezeu a fost. N-a avut nevoie de odihna mai, doar a vrut ca o zi din 7 lumea s-o respecte mai mult. De ce si-a distrus Dumnezeu creatia, pai El iti da dreptul sa alegi iti arata calea , daca n-o urmezi vei fi pedepsit, din pacate nu e doar Dumnezeu puternic e si dracu. In concluzia e treaba voastra daca sunteti atei, macar nu-i mai instigati si pe altii.

După cum m-am obişnuit, o voi lua sistematic.
interesant, dar, se prea poate sa se fi mintit in carti, insa daca ne chinuim sa demonstram asta o sa denigram biblia, biserica si pe Dumnezeu

- eu nu ma chinui să demonstrez nimic. Nu depun nici un efort, biblia se contrazice singură, la fel cum o fac toate persoanele religioase. Chiar respectivul comentator admite posibilitatea ca în biblie să fie şi minciuni. A reuşit să se contrazică într-o singură propoziţie. Pe de o parte e conştient că nu tot ce scrie în biblie este fapt isoric dar pe de altă parte nici nu vrea să contrazică cuvântul "Domnului". Apoi eu nu vreau să denigrez pe nimeni, imi spun doar părerea. Fiecare e liber sa creadă ce vrea, nu-mi impun cu forţa punctul de vedere.
Urmarile, copii va vor da dreptate(poate chiar aveti de multe ori) si vor zice, bai ce pana mea, nu exista Dumnezeu, totul e o minciuna, pot sa sparg o banca sa omor un om sa violez o baba etc, nimeni nu ma vede.

Dacă o persoană este oprită de la astfel de porniri doar de frica unei fiinţe imaginare, atunci acea persoană nu are ce căuta într-o societate civilizată. Dacă aşa ar sta lucrurile, atunci toţi ateii ar trebui să spargă bănci, să ucidă sau să violeze babe, nu? Pentru că ei neagă existenţa unei divinităţi, ştiu că iadul nu există şi prin urmare nu-i va pedepsi nimeni. Cu toate astea, cele mai mari atrocităţi din istorie au fost comise din motive religioase.
Este o vorbă care merge foarte bine în acest context: Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. Mie mi se pare că acest enunţ este suficient pentru a trăi într-o comunitate.
A fost un mare potop, n-o fi acoperit el tot dar au murit oameni si au diparut specii, tot o pedeapsa de-a lui Dumnezeu a fost

- păi în biblie scrie că a fost acoperită toată suprafaţa pământului. Cine eşti tu să spui că nu-i aşa? Din nou contradicţie. Au dispărut specii? Deci nu au fost toate prezente pe arcă? Deci biblia minte? Explică-te că nu te înţeleg.
De ce si-a distrus Dumnezeu creatia, pai El iti da dreptul sa alegi iti arata calea , daca n-o urmezi vei fi pedepsit

Asta este cea mai tare afirmaţie de până acum. Deci el iţi arată calea dar dacă nu o urmezi, o să fii pedepsit. Îmi poţi explica unde intervine liberul arbitru?
In concluzia e treaba voastra daca sunteti atei, macar nu-i mai instigati si pe altii.

Eu instig când vreau, unde vreau şi pe cine vreau, clar? Instig la inteligenţă, instig la abandonarea magiei transmisă din epoca bronzului, instig la comunicare, cooperare şi dezvoltare.
Sunt ateu şi mă mândresc cu asta!

6 comentarii:

Gosdra spunea...

Tot pentru "anonim"...urmareste documentarele Zietgeist ( Addendum ) si multe lucruri pe care mintea ta nu este capabila sa le explice si sa le perceapa , iti vor fi explicate si probabil le vei accepta ca adevarate

Gosdra spunea...

Zeitgeist* scuze

Anonim spunea...

Asteptai replica presupun, ok, hai sa o iau si eu sistematic:
"că în acest comentariu este cuprinsă toată esenţa creştinilor din România:"
Cine esti tu sa stii care e esenta crestinilor din Romania? A, si de ce nu si a celor din Polonia, Rusia(ortodocsi),mare parte din Europa si America(catolici)? Tu in primul rand nu stii ce cred eu despre Dumnezeu si religie.
"Pe de o parte e conştient că nu tot ce scrie în biblie este fapt isoric dar pe de altă parte nici nu vrea să contrazică cuvântul "Domnului"."
Pai mai baiatule, cuvantul Domnului e al Domnului si eu incercam sa-ti explic ca se prea poate ca Biblia sa fi suferit modificari. Nu e vorba de ce vrei, e de ce faci, dar stai linistit ca nu se inghesuie lumea sa intre pe blogul tau.
"Dacă o persoană este oprită de la astfel de porniri doar de frica unei fiinţe imaginare, atunci acea persoană nu are ce căuta într-o societate civilizată. Dacă aşa ar sta lucrurile, atunci toţi ateii ar trebui să spargă bănci, să ucidă sau să violeze babe, nu? Pentru că ei neagă existenţa unei divinităţi, ştiu că iadul nu există şi prin urmare nu-i va pedepsi nimeni. Cu toate astea, cele mai mari atrocităţi din istorie au fost comise din motive religioase.
Este o vorbă care merge foarte bine în acest context: Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. Mie mi se pare că acest enunţ este suficient pentru a trăi într-o comunitate"
Sa-ti spun ce cred eu, in primul rand conceptele de bine si rau se identifica cu Dumnezeu si Diavolul.O intrebare pentru tine ateule, esti tu baiat bun si inimos, rupi tu de la gura ta sa dai unuia care moare de foame, nu cred, esti un om fericit? Nici asta nu cred.Ai multi prieteni? Iubesti sau esti iubit? Societate zici, asta fara Dumnezeu e ca "lumea robotilor".
"Deci el iţi arată calea dar dacă nu o urmezi, o să fii pedepsit. Îmi poţi explica unde intervine liberul arbitru?"

Off, GREU CU TINE. Acolo in fata ta sunt 2 pomi, unul cu mere acre altele cu mere dulci, padurarul iti spune, mergi in dreapta, mananca mere dulci din pom. Ei da ce, stie ala care-i treaba cu merele, alea din pomul din stanga sunt mai jos, ajung mai repede la ele si au si culoarea mai frumoasa, le iau pe-acelea. Si-ti acresti gura de istet ce esti.Ai inteles cum e cu arbitrul.
Vezi poate in viata o sa mai ai sansa sa schimbi pomul, asta ar fi sansa ta, la o grea incercare, sa te uiti in sus si sa-i spui lui Dumnezeu sa te ierte.

Anonim spunea...

"Sa-ti spun ce cred eu, in primul rand conceptele de bine si rau se identifica cu Dumnezeu si Diavolul"
Asta numai in mintea ta cre(S)tinopata, suna ca un slogan de clasa intaia primara; daca citesti VT observi ca YHWE a fost extrem de rau, misogin, gelos si razbunator, in nici un caz nu poate oferi un exemplu de bunatate , care sa fie urmat de restul lumii

."O intrebare pentru tine ateule, esti tu baiat bun si inimos, rupi tu de la gura ta sa dai unuia care moare de foame, nu cred, esti un om fericit? Nici asta nu cred.Ai multi prieteni? Iubesti sau esti iubit"
raspunsul este DA la toate intrebarile tale

KITANA

addi spunea...

@primu anonim: poaet o sa-ti raspund maine cand o sa fiu treaz si coierent. si da, acea referire la coaie a fost intentionata

addi spunea...

hai ca se pare ca azi am chef sa-ti raspund.
am mentionat crstinii din tara asta pentru ca pe astia ii stiu, sunt la curent cu situatia din tara pentru ca, stii tu, locuiesc aici. si ma lovesc de persoane ca tine in fiecare zi. intr-adevar, nu stiu ce crezi despre dumnezau si religie dar pot sa banuiesc din cuvintele tale. si daca in biblie e cuvantul domnului, dar care a suferit modificari, ce veridicitate mai are? si de unde stim care parti au fost modificate? poate partile care au fost modificate, au fost modificate cu rea intentie? de catre pagani, sa zicem... au facut si ei o gluma. nu vad ce legatura are asta cu traficul meu. chiar nu vad.
conceptele de bine si rau se identifica cu fiinte imaginare doar in capul tau.

cu liberul arbitru, nu ma lua cu metafore, parabole si pilde ca din astea sunt satul. deci exista sau nu? iti zic eu ca nu, daca e sa ne luam dupa religie.