marți, 8 martie 2011

8 martie

Conform unei stiri auzite azi, 8 martie, la Pro FM (din pacate nu am si o sursa pe net, va trebui sa ma credeti pe cuvant), nu stiu ce sef din Politia Rutiera (cred ca era un comandant, ceva) a declarat ca de ziua fomeii agentii de circulatie vor fi mai indulgenti cu soferitele...Adica le vor sanctiona doar in cazul in care actiunile lor pun in pericol siguranta circulatiei...Cu alte cuvinte, nu vor fi sanctionate pt parcari neregulamentare, tamponari usoare si alte chestii "minore". Nu e valabila chestia si pt barbatii din spatele volanului...
Mie chestia asta imi suna a discriminare...Ma, daca n-ar fi zis-o in gura mare, pe la microfoane, poate ca n-ar fi fost atat de deranjant...Adica le spunea tablagiilor din intersectii, la sedinta de dimineata, sa le lase dracu' in pace pe "alea mai tute care e mai neindemanatice din fire". Da' nu! Trebuia sa fie si fudul! Sa vada toata tara cum se gandeste politia la doamne si domnisoare, azi, de ziua lor.
Propun ca de acum incolo sa se aplice legea cu aceeasi masura si in alte zile...Astfel, de 1 iunie copiii sa fie lasati sa traverseze nepermis, pe 1 aprilie, ziua internationala a pasarilor, curcile si gainile sa aiba prioritate in fata masinilor pe ulitele satelor, pe 21 mai Costelii si Lenutele sa nu fie amendati, la fel si cei care au numele de familie Craciun, in perioada 25-27 decembrie, varcolacii si zombii sa poata trece pe rosu de Halloween, indragostitii sa nu fie obligati sa astepte la bariera de Valentine's Day sau Dragobete, iar pe 1 decembrie toti romanii sa aiba prioritate in intersectii, concomitent, indiferent de drumul pe care merg. Adica eu azi sa-mi iau amenda daca stationez unde e interzis, femeia nu...De ce? Pt ca e femeie...Si asta nu e discriminare...

Tot azi, 8 martie, fortele speciale ale MAI, "mascatii", asa cum ii stie toata lumea, le-au facut o gluma si totodata o surpiza doamnelor ce lucreaza la punctul de trecere al frontierei de la Stanca Costesti, Botosani. Dis de dimineata au "descins" in vama, bagandu-i in sperieti pe cei care lucrau acolo, acestia nestiind pe unde sa ascunda mai repede fisicurile cu bani, cartusele de tigari, pachetele de Jacobs si borcanele cu zacusca; si e normal, tinand cont de toate controalele din ultimele saptamani.
Dar nu. Vajnicii aparatori ai dreptatii, neinfricatii luptatori in negru, preavirilii cagulati, cei care atunci cand zambesc folosesc cu 50% mai multi muschi decat un om normal, cei care ar trebui sa inspire respect, teama si integritate au coborat din dube cu flori in brate...flori pe care le-au oferit doamnelor vamese.
Parca mi-i si imaginez cum stateau ei cu o seara in urma si planuiau actiunea...Cum il puneau pe "Vulturul" in obiectivul "alfa", pe "Cucuvea" sa apere "cuibul" si pe Lupul Singuratic sa danseze cu Kevin Costner...Si cum au mers ei, cu dubele lor si au coborat in formatie de lupta in fata tigancii ce vinde flori la coltul strazii si au cumparat garoafe.
Cam ce imagine mai au ei de acum incolo? Si asa aceasta era cam sifonata dupa numeroasele incurcari de adresa...Oare cum se mai duc ei de acum incolo in casa interlopului, strigand "Nu misca! Politia! Culcat!", iar vesta antiglont sa-i miroasa, inca, a zambiluta si narcisa de la descinderea de 8 martie?

Niciun comentariu: