sâmbătă, 12 mai 2012

Diverse

- De ce nu e permisa folosirea telefonului mobil in timp ce esti la volan? Pentru ca o parte din atentia noastra s-ar "duce" pe convorbirea propriu-zisa? Pai si cu hands-free nu e aceeasi chestie? Sau pentru ca in felul asta am folosi doar o mana pentru a controla masina? Daca da, atunci sa ma astept sa iau amenda si pentru ca tineam o mana pe cotiera sau pe geam?

- Am ajuns sa ma gandesc de doua ori inainte sa iau decizia de a iesi la plimbare. De ce? Pentru ca "Iasul" e un maaare santier. Nu ai pe unde sa fii pieton, nu ai pe unde sa fii sofer. Si nu e o exagerare! Chiar nu ai pe unde. Absolut orice zona din Iasi are santuri. Sa analizam, zic.
Am inteles ca abia acum au sosit bani europeni pentru proiectele de modernizare a "Iasului". Sa zicem ca as putea sa trec peste ciudata coincidenta ca au sosit banii EXACT in perioada alegerilor locale. Nu inteleg niste chestii (ei, le inteleg, doar ma prefac nestiutor). Ce naiba aveau trotuarele din Copou, de exemplu, de necesitau o "pavelare" urgenta, prioritara asfaltarii strazilor? Si daca chiar era asa de urgent si necesar puhoiul de lucrari in desfasurare, de ce dracu' oare nu se lucreaza NON-STOP?!?!?! 7 zile din 7, 24 de ore din 24, 1440 de minute din 1440, 86400 de secunde din 86400? Ca doar e urgent, e musai, e absolut imperios necesar sa punem borduri noi. Ca ma gandesc ca un manager de proiect competent ar fi putut lua in calcul la intocmirea proiectului plata orelor de noapte a muncitorilor (asta ca sa anticipez chestia cu " orele suplimentare trebuiau platite"). De asemenea, sunt convins ca locuitorii zonelor afectate de lucrari ar fi preferat o saptamana de zgomot continuu unor luni de zgomot de luni pana vineri, intre 8 si 16 (asta ca sa anticipez chestia cu "oamenii ar fi fost deranjati de zgomot noaptea"). Una peste alta, pentru unii "Iasul" chiar "are prioritate". De ce? Pentru ca ei "iubesc Iasul". Ii iubesc, oare si pe ieseni? Iubesc, oare, tot "Iasul" sau doar palatul Roznovanu?- Sa mor daca iinteleg ce fel de scoala se maii face azii. Pe unde te uiitii daii de tiinerii analfabetii, care habar nu au sa scriie. Baiieti diin ziiua de azii sunt complet pe diinafara cand viine vorba de scriis corect. Sii atuncii ma iintreb, aiia care ar trebuii sa iiii corecteze nu o fac sau maii grav, nu cunosc niicii eii reguliile?

Niciun comentariu: