vineri, 18 aprilie 2008

Expeditie romaneasca in Groenlanda

Am citit in Cotidianul despre o expeditie romaneasca in Groenlanda. Echipa e formata din 5 oameni: 3 cercetatori la Institutul Roman de Cercetari Polare si 2 de la Institutul Astronomic al Academiei Romane. S-au luat probe de sol si s-a testat locatia unui viitor amplasament pentru un telescop romanesc. Ceea ce eu consider ca e foarte bine si ar trebui salutata initiativa lor.
Ce m-a deranjat au fost comentariile unor persoane. Comentarii pe principiul ca "tara arde si baba se piaptana". Trebuie spus ca acesti oameni sunt cercetatori, nu sunt politicieni iar banii cheltuiti de ei in expeditie sunt asigurati din institutele la care lucreaza si sunt obtinuti din cercetare. Nu sunt luati din bugetul statului. Si oamenii nostri de stiinta trebuie sa faca ceva, pentru ca suntem cam in coada Europei in ceea ce priveste cercetarea.

Un comentariu:

alex_blue spunea...

Intr-adevar, asa e...O initiativa demna de luat in seama...Si ca de obicei, creierele netezite ale manelistilor nu au inteles ca pentru a avea Gutza ce manca, e nevoie (si) de oameni de stiinta...
Insa imi place cum suna:"Institutul Roman de Cercetari Polare"...O fi de pe vremea lui Cezar Petrescu, cand a scris cartea aia cu Fram (ursul, nu frigiderul)? Oare exista si Institutul Roman de Cercetari Ecuatoriale sau Inst. Rom. de Cercetari Plutoniene?