joi, 27 noiembrie 2008

Incursiune pe Ceahlau

Luni dimineata ne-am suit in masina si am plecat spre muntele sfant al Moldovei. Dupa un ocol prin Bicazul Ardelean pe unde aveam putina treaba, am purces spre Durau. Seara am ajuns in Durau si am inceput sa urcam spre cabana Fantanele. Dupa vreo ora si ceva de urcat prin padure si intuneric am ajuns la Fanatanele. Foarte tare senzatia cand ne stingeam toti frontalele si ne cufundam intr-un intuneric deplin. Cer mai limpede ca ala nu mai vazusem de mult. La Fantanele am baut cate un ceai si vin fiert si apoi ne-am culcat, ca sa fim odihniti pentrul drumul de a doua zi spre cabana Dochia. Cazarea la Fanatanele ne-a costat 15 lei de persoana pentru o camera de 5 locuri, un ceai e 1 leu iar un vin fiert costa 3 lei.


Durăul văzut de la Fântânele

A doua zi ne-am pornit spre Dochia pe la vreo 10 si ceva. Am ajuns in jur de ora 3. Drumul a fost foarte misto iar pe masura ce urcam, zapada devenea tot mai mare si ceata tot mai deasa. Cand am ajuns sus pe platou, in apropierea statiei meteo batea un vant de te lua pe sus la propriu. Norocul meu a fost ca aveam rucsacul destul de greu. Drumul spre Dochia a mai durat vreo jumate de ora. Dupa ce ne-am cazat si am mancat, am iesit la o bulgareala afara. Cazarea la Dochia e de 16 lei pentru o camera de 4 locuri iar ceaiul si vinul sunt la acelasi pret ca la Fantanele.

Cuşma Dorobanţului

Peisaj montan

Panaghia

Pădure de munte

Dimineata urmatoare am fi vrut sa vedem rasaritul si marea alpina dar ceata foarte deasa si ninsoarea ne-au impiedicat. Dupa plimbarea de dimineata si micul-dejun am inceput sa coboram inapoi spre Fantanele pentru ca vroiam sa plecam din Durau pe lumina. Seara pe la 9 am ajuns in Iasi.

Lângă cabana Dochia

Cabana Dochia

ZĂPADĂ

Eu ma bucur foarte mult ca am reusit sa ajung iarna asta la munte si ca am vazut cum mai arata zapada adevarata pentru ca de cativa ani buni, nu am mai vazut zapada ca lumea iar anul trecut nu am vazut deloc. Cert e ca pe platou, pe langa statia meteo, zapada ajungea pana la genunchi. Oare o sa prindem si in Iasi zapada asa mare?

2 comentarii:

Anonim spunea...

sau poate nu...k va fi auirea in trafic...

addi spunea...

ee, asta e. victime colaterale. din moment ce nu conduc, nu cred ca ma afecteaza prea mult