joi, 11 decembrie 2008

Urmeaza Iranul?

Cotidianul Haaretz ne anuţă că administraţia Obama susţine cauza Israelului de a răspunde cu bomba atomică Iranului, dacă Iranul va ataca statul evreu, într-o ştire preluată şi de Hotnews. Deci dacă Iranul atacă Israelul cu bomba atomică, atunci SUA va lansa un răspuns atomic devastator asupra Iranului. În altă ordine de idei, preşedintele egiptean face următoarea declaraţie: Iranul vrea să devoreze lumea arabă.


Mie toată treaba asta mi se pare cusută cu aţă albă. În ultima perioadă au apărut prin presă diverse ştiri cum că SUA ar intenţiona să atace Iranul. După cum ne informează şi CIA, principală resursă naturală a Iranului o reprezintă petrolul. Deci toate se leagă. Americanii au nevoie de şi mai mult petrol.

Condimentul trebuie să curgă

Aşadar, ce e de făcut? Păi să urmăm exemplul Irak: întâi americanii susţin că bin Laden e în Irak. Apoi susţin că Sadam are arme de distrugere în masă, că ameninţă lumea liberă, democraţia şi tot căcatul. Păi dacă ameninţă democraţia, să intrăm peste ei, să omorâm tot ce mişcă şi apoi să le zicem că îs liberi şi că luăm noi tot petrolul, că ei şi-aşa n-au ce să facă cu el. Şi deşi nu au găsit armele de distrugere în masă ale lui Sadam, americanii tot au intrat în Irak. Pentru că au nevoie de petrol. Acelaşi lucru o să se întâmple şi în Iran.
Numai că dacă SUA va ataca Iranul, treaba o să se cam împută. Pentru toată lumea. În primul rând pentru că Iranul e de vreo 3 ori mai mare decât Irakul, deci mai greu de cucerit, deci război mai lung, deci mai mulţi bani băgaţi în război, deci mai mulţi bani băgaţi în contul unora care produc armament. Războiul mai lung e mai rentabil şi e în ineresul unor oameni să păstreze starea de război.

Război nesfârşit

Americanii nu au nevoie decât de un pretext să intre în Iran şi caută cu orice preţ acel pretext. Pentru că nu le mai ajunge petrolul. Deci, cine urmează?


Cine urmează?

Niciun comentariu: