vineri, 19 februarie 2010

Thomas Morus

Adica ala de a scris "Utopia", o carte despre o societate perfecta, fara lipsuri sau vicii. Eu cred ca Thomas asta, ca si Bram Stoker, a scris cartea asta dupa ce a trecut prin Romania. Nu de alta, dar a ramas profund ingrozit de ceea ce vazuse aici si ca orice strain, s-a gandit sa rada de noi; si asa s-a nascut "Utopia". Daca nu ma insel, pe prima pagina chiar scrie " To all ye stupid valachians".
Si cum sa nu rada de noi, cand:
- platim apa rece; ok, nimic neobisnuit in asta; toata lumea plateste (mai putin canadienii, futu-i); platim de doua ori apa rece: o data cea consumata, apoi, aceeasi apa, care ia drumul canalului; se vede ca astia habar nu au de fiziologia corpului uman, care zice ca nu toate lichidele care intra in corp, se transforma in pisat, care se duce pe garla; mai e si transpiratia; de aceea eu pot sa le demosntrez stiintific ca, desi prin robinet curg 2 metri cubi de apa, prin canal se duc mai putini; sa nu mai vorbesc ca si pierderile se trec de doua ori, odata la consum, odata la canal; desi pierderile se duc in sol, nu in canal
- platim rovinieta; scopul acestei taxe este pentru a strange bani pentru sosele; care sosele is ca dracu; si atunci ma intreb: daca platesc pentru un serviciu facut prost, de ce nu pot sa reclam asta la Protectia Consumatorului???
- becurile pentru autovehicule de pe piata din Romania fie sunt de slaba calitate, fie costa foarte mult; altfel, nu pot sa imi explic de ce 50% dintre soferi nu stiu ca nu li se aprinde becul de la semnalizare atunci cand isi schimba directia de mers; adica banuiesc ca sunt arse si ei ori nu stiu ori nu au bani sa le schimbe; ca nu cred ca ei de fapt nu semnalizeaza, pentru ca ii vad intrigati cand le arat degetul mijlociu.
- foarte multi se erijeaza in aparatori ai drepturilor omului si propovaduitori ai egalitatii intre sexe; "antidiscriminatorii" se aprind foarte repede atunci cand o femeie e considerata inapta pentru a face o treaba "de barbati", insa nu reactioneaza in nciun fel cand vad anunturi ca "angajam ospatar (fata)", "angajam vanzatoare" etc sau cand popa nu permite accesul in altar muierilor; IPOCRITILOR!!!

Si ar mai fi...Da' mi-e lene sa mai scriu.

P.S.: Asta a fost articolul cu nr 200.

2 comentarii:

addi spunea...

am ajuns deja la 200?
sau abia 200?

George Colang spunea...

fain ;)