sâmbătă, 26 iulie 2008

Combinatia perfecta: fotbal si...suc

Se stie ca romanul e poet. Si cum unii sunt mai talentati, iar altii nu, cei mai lipsiti de "har" au devenit si microbisti. Astia s-au inmultit peste masura, astfel incat, usor-usor, romanul a devenit microbist. Asa ca e de inteles agitatia din aceste zile, pe masura ce se apropia startul unui nou sezon fotbalistic. Pentru cei ce nu stiu, echipele din Romania sunt impartite, pe criterii valorice, in mai multe divizii sau ligi: Liga 1, Liga a 2-a, Liga a 3-a etc. Deoarece atractia principala este reprezentata de Liga 1, e normal ca aici sa se vehiculeze cele mai mari sume legate de publicitate. De aceea, de ceva timp incoa, Liga 1 a fost "sponsorizata" de o firma, adica imaginea unui brand a fost asociata cu Liga 1. In ultimii ani, diverse nume au fost puse in coada "Ligii 1" sau "diviziei A", cum se numea. Acum imi vin in minte doar ultimele doua: Ursus si Burger. Este oarecum logica alaturarea, deoarece se stie ca intre bere si fotbal este o legatura mai stransa decat intre Iri si MoniCA COlumbeanu. De altfel, Cupa Romaniei la fotbal este "Timisoreana", iar echipa nationala de fotbal este sponsorizata (si) de Bergenbier.
Dupa acest preambul ce a avut menirea de a pune in tema si sexul frumos (si aici nu ma refer la Brad Pitt, ci la femei, chiar si la cele urate), sa trecem la adevarata "problema". In ultimii doi ani, trustul European Food & Drinks a sponsorizat Liga 1, aceasta denumindu-se "Liga 1 Burger". Anul acesta, considerandu-se ca Burgerul a beneficiat de suficienta reclama, trustul a hotarat sa schimbe "eticheta", rezultand aceasta denumire:

Da...e adevarat..de anul acesta, Liga 1 se va numi "Frutti Fresh"...Suna bine, nu? Barbateste, masculin as putea spune...O fi vreo campanie de dezalcoolizare a romanilor...De dezalcoolizare si de imbolnavire de cancer si ulcer, ca la ce contine sucul respectiv, mai bine ma imbat decat sa-l beau. Parca mi-l imaginez pe microbist cum sta in fata televizorului, cu picioarele pe masa, cu o mana in pantaloni si in cealalta tinand un pahar de Frutti Fresh de pere rece!!! Sau gasca de baieti din fata blocului care ciocnesc cate un pahar de suc de (sare de) lamaie dupa meci, bucurosi ca echipa favorita a castigat.
Ma bucur, insa, gandindu-ma ca se putea si mai rau...Imi vin acum in minte alte posibile denumiri ale Ligii 1, alte asocieri ale fotbalului cu diverse lichide: Liga 1 Biborteni, Liga 1 Trompi, Liga 1 Tedi, Liga 1 Amfifresh, Liga 1 Busuioaca de Bohotin, Liga 1 Sange de Taur (le-ar placea femeilor sa se uite barbatii la fotbal), Liga 1 Izvorul Zanelor si lista ar putea continua...
Ma mai intreb, oare daca Liga 1 e Frutti Fresh, va fi Liga a 2-a Adria (cu Seria 1 de Portocale si Seria a 2-a soc si lamaie) si Liga a 3-a Leader???? Doamne pazeste!!!
Asa ca aveti grija ce beti cand va uitati la fotbal...Nu de alta, dar acidul nu face bine barbatilor...Asteptam cu incredere Liga 1 Cappy

P.S.: Ce parere aveti, domnilor, de bilele alea colorate de pe sigla? Or fi bule de acid? Sau e vreo trimitere la faptul ca fotbalul e practicat, in general, de barbati?

3 comentarii:

Marius Bojor spunea...

Sigla asta si denumirea sunt pe bune?:)

alex_blue spunea...

Da....poti sa intri si pe www.lpf.ro ...Aiurea rau de tot, nu? Imi imaginez cum s-ar fi numit inainte de 1989: Liga 1 Brifcor...Liga 1 Cico

addi spunea...

bai, oare astia nu-si dau seama ca n-o sa prinda? cum poti sa mananci seminte si sa bei suc?