marți, 8 iulie 2008

Curat-murdar coane Fanica!

S-a dus si BAC-ul de anul asta. Dar, ca asta parca n-a mai fost pana acu. Atat de mediatizat, s-a implicat procuratura, politia, DNA-ul si tot neamul lor. Ca sa ce? Sa constate ca s-a copiat si ca profesorii supraveghetori au luat spaga? Oau! Bravo baieti! Adevaru e ca nimeni nu stia de lucrurile astea. Noroc de voi ca ne-ati deschis ochii.
Bineinteles ca acum se cauta vinovati. Si n-o sa cada profesorii care au adunat sute de milioane, o sa cada aia mai parliti. Sunt tare curios sa vad ce masuri si ce sanctiuni se vor lua/da.

Sa trecem acum la partea care imi place mie. Aia care tine de elevi. Mai tine minte cineva ce am scris eu aici? Pai ce fel de mentalitate e asta? Ce fel de oameni o sa fie astia? Cei care merg la examen bazandu-se exclusiv pe copiat. Si aici ma refer si la studenti, nu numai la elevi.
Multi zic(,) ca sistemul e de vina. Poate ar fi cazul sa ne intrebam daca nu sistemul e de vina ci partile care alcatuiesc sistemul, respectiv profesorii si elevii/studentii.

Sunt multe de zis pe subiectul asta iar eu n-am chef acum. Si ca sa inchei tot intr-o nota de pesimism, mergeti intr-o scoala generala sa vedeti ce exemplare de copii gasiti acolo. De licee nici nu mai zic.
Si da, asta ne e viitorul.

Un comentariu:

alex_blue spunea...

Vazusem ieri un reportaj la TV in care se spunea ca la un Grup Scolar din judetul Buzau, nu a promovat nimeni BAC-ul...Si erau interviuri cu elevii si acestia ziceau ca au picat din cauza matematicii, subiectele fiind foarte dificile (citez:"de olimpiada"). Trezirea copii...Cu aceleasi subiecte, 70 si ceva la suta din absolventi AU LUAT Bac-ul...Aceleasi subiecte!!!70%!! Sa inteleg ca aia sunt genii, olimpici, einsteini si ca voi sunteti normali? Daaaa...si marmota ce spune?
In alta ordine de idei, am observat ca o rata mare de nepromovabilitate a existat la formele de invatamant numite "grup scolar"...De ce? Pentru ca acestea au aparut ca ciupercile dupa ploaie, sunt salvarea profesorasilor care nu au fost suficient de buni pentru a prinde un loc nici macar in mediul rural si care predau plictisiti materia unor elevi care nu au in cap altceva decat pe Guta, pitzipoance, counter-strike si alcool, elevi care, la randul lor, au fost salvati de aceste grupuri scolare, nereusind sa intre la licee sau colegii...Bineinteles ca notele sunt cel putin de trecere, pentru ca altfel elevul si-ar baga picioarele in ea de scoala si astfel grupul scolar s-ar desfiinta, iar cand se lovesc de standardele normale ale unui sistem de invatamant asa cum este el, se lovesc rau si tot ce stiu sa faca este sa caute alti vinovati decat propria persoana...