sâmbătă, 12 iulie 2008

Eu vs. motociclisti

In primul rand vreau sa le spun ceva incultilor...E "motocicleta", nu "motor"...Nu ti-ai luat "motor", ci ti-ai luat "motocicleta"!!! Nu dai o tura cu "motorul", ci cu "motocicleta"!!! E nevoie sa fac si un desen sa intelegeti? Motorul e acea parte e MOTOCICLETEI care face sa se invarta rotile (babeste spus). Asa ca daca zici "motor" in loc de "motocicleta", nu esti "cool", ci doar prost.
Acum, ca am stabilit "neste chestii", sa va zic pe ce mi s-a mai pus mie pata...Asa ca voi vorbi despre motociclisti...Si tin sa precizez de la inceput ca din aceasta discutie ii exclud pe acei pasionati ai vehiculelor pe doua roti care vad motocicleta ca pe un mijloc de transport, EXCLUSIV!
Pentru ca mai sunt si..."ceilalti"...Smecherasii aia care si-au luat "motor" si geaca de piele si isi lasa parul lung doar ca sa fie in rand cu cei ce prefera rock-ul, dar care nu au auzit decat de Metallica, Nirvana, Guns'n'Roses sau Santana (adica cei pe care ii stiu si manelistii). Aia care la miezul noptii vor sa vada ce viteza maxima atinge "motorul" lor sau cum miroase cauciucul incins pe asfalt...Aia carora nici nu le pasa ca dungile alea albe de pe strada nu sunt ca sa fie soseaua mai draguta ci ca sa treaca pietonii pe ele, in siguranta. Nu...daca au "motoare", au prioritate...Este o campanie, "Motociclistii exista in trafic"...Da, stiu ca exista...era sa dau peste ei de cateva ori pe trecerea pentru pietoni...Profit de ocazie sa le ofer scuzele mele...
Ii vezi cum gonesc (si gonesc e putin spus, iar asta o stiti cu siguranta si voi) prin oras, uneori fara casca, iar apoi ii vezi solidarizand si marsaluind cand crapa cate unu' in accident...Stiu ca sunt crud, idiot ca ma exprim asa...O sa ziceti ca ei nu dau peste pietoni...Pai nu, ca au invatat pietonii sa se fereasca...As vrea sa stiu ce control si eficienta are un motociclist asupra "motorului" la 100km/h, daca ii apare in fata, pe "trecere", un pieton???!!!
Recunosc, imi pare rau pentru cei care sunt victime ale accidentelor de circulatie, cand motociclistul mergea cu motocicleta sa regulamentar, fara "vitezisme" (de la "viteaz"), fara sa arate lumii ce ciumec e el...In acest caz, chiar sustin campania mai sus amintita si voi posta si un filmulet (o "reclama" straina) la sfarsitul acestui articol. Insa nu pot avea nici un fel de sentiment de tristete cand aud ca a mai murit un "motorist" fiindca a pierdut controlul "motorului", la 120km/h si s-a izbit in zid...Ba ma incearca un sentiment...de bucurie ca nu a dat peste vreun pieton...sau chiar imi pare rau, mi-e ciuda ca nu si-a pierdut o mana sau un picior, ca sa stie "altadata sa nu mai faca"...Desi, la cum i-am vazut pe astia de neinfricati, cred ca asta nu i-ar opri...Deci mai bine sa moara!
Asa ca "Motociclistii exista in trafic!...Paziti-va!"

Iata si filmuletul promis...Ce-i drept, e "pentru" ciclisti, insa se potriveste si pentru motociclisti...Si sa nu va asteptati sa apara ceva sa va sperie, ca nu va fi asa...Promit!
Sursa: http://www.dothetest.co.uk/


Apreciez, de asemenea si campania video cu aceeasi tema, din aceste zile, de la TV

2 comentarii:

Rav3Rapid spunea...

Mdea... si din pakate scuterele se vand tot mai bine... in toata tzara... asa ca nu ne ramane decat se le tot promovam si vinde; astfel ne facem cifra k sa ne luam masini si sa nu avem emotii cand interactionam cu alte vehicule de putere si dimensiuni mai mici.

Numai bine si FZR !

Cu respekt, Rav3Rapid.(alias crismanager)

addi spunea...

ai cam atins un punct sensibil cu motoarele ăştia. nici eu nu-i suport pe cei care zic "motoare" la motociclete. oare la masina sau la locomotiva sau la vapor nu poti sa-i zici tot motor? ca doar ce plm? si se pare ca e nevoie sa mai moara vreo cativa din astia sa se linisteasca.
si cred ca o sa fac eu sa se inample cateva "accidente" cu niste scuteristi de pe aici pentru ca ma bazaie la geam cu motorasele lor si ma deranjeaza.