marți, 8 iulie 2008

Romania e o tara frumoasa...Pacat ca e locuita...

Dupa o perioada de absenta, miniserialul nostru revine cu...
EPISAUD FOR
Sexagenara

Da, dragii mei...E vorba (daca nu stiati ce inseamna)despre babe. Despre persoanele alea enervante care nu au nimic in comun cu bunica ta, cea care iti spunea povesti si cu care ieseai la inghetata in parc...Nu, aceste persoane nu pot fi niciodata bunica vreunui copil.
Si acum, ca am facut distinctie intre babe si bunici, sa trecem la treaba! Ati fost vreodata la piata sa cumparati "de-ale gurii"? Cu siguranta...Atunci precis le-ati vazut pe babe la cumparaturi...Se tocmesc pentru 5 bani si intotdeauna cotrobaie prin toata gramada de legume pentru a alege un cartof care parca e mai rotund. Daca e coada (si e, ca suntem in Romania, unde oamenii au o obsesie pentru cozi), se baga in fata, pe motiv ca "le doare un picior" sau ca "au lasat mancarea pe foc" sau pur si simplu pentru ca asa e normal, ca sunt batrane. Daca piata (sau magazinul) e foarte aglomerata, nu e un prilej mai bun pentru a se opri in mijlocul drumului ca sa stea de vorba cu o alta baba.
Apoi mai sunt mijloacele de transport in comun. Le vezi cum se urca, arunca o privire in jur, cauta un loc liber si daca nu e, isi aleg o victima...Care, in ordine e un copil, un baiat(un tanar), o fata(o tanara) si...cam atat...Daca nu sunt din astia prin autobuz, stau in picioare...Insa daca se intampla sa fie, se duc cu tupeu la el/ea si le zic sa se ridice sa stea. Atat si nimic mai mult...Fara vreun motiv, fara vreo explicatie si de cele mai multe ori fara "te rog". Am patit-o si eu (si sa-i fi vazut expresia fetei cand i-am zis ca "nu"...si am facut-o doar pentru ca nu a zis "te rog"). Au convingerea ca daca sunt babe, trebuie sa stea pe scaun...Sunt sigur ca daca le intreb care ar fi motivul pentru care trebuie ele sa stea pe scaun, mi-ar baga in fata chestia cu batranetea. Bullshit! Si le mai vezi cum alearga (si aici vorbesc serios, chiar alearga!) sa prinda autobuzul (desi vine altul peste 10 minute). Pai mai inainte alergai de o faceai invidioasa si pe Marion Jones dopata si acum spui ca nu poti sta in picioare pentru ca esti baba?...Nah...nu te cred
Mai e chestia aia tipica pentru toti sexagenarii, nu doar pentru babe, cu "era mai bine inainte...". Pai normal ca era mai bine...Nu exista concurenta intre oameni, terminai scoala si aveai un loc de munca asigurat, indiferent daca erai competent sau nu, nu stiai de existenta mai multor feluri de carne, ulei, fructe, era distractiv sa stai la coada. Tare bine mai era!
In concluzie, sexagenarele sunt printre noi si te impiedici la tot pasul de ele...Singura solutie e sa incerci sa le eviti cat mai mult si sa le dai "ignore"...
Si pentru incheiere am sa postez un banc care se potriveste ca o manusa subiectului de azi:
O batrana se inghesuie in autobuzul plin de studenti. Dupa cateva statii, se intoarce catre un student care se afla in dreapta ei, si ii spune cu naduf "fir'ar sa fie ca din cauza voastra ne inghesuim asa aici.., sunteti tineri, mergeti naibii si pe jos!!" La care studentul, calm, replica "Sunteti batrana doamna, mai mergeti si cu dricul".

P.S.: Astept sa-mi relatati si voi intamplari cu sexagenare...Poate facem si un club

3 comentarii:

addi spunea...

tu nu stii ca la romani statul la coada e ceva genetic? au trecut 20 de ani si persoanele in varsta inca se mai inghesuie in cozi compacte ca nu cumva sa se termine chestia pe care vor s-o cumpere si ei sa nu apuce.
cea mai tare faza e sa stai si tu ca omu la coada, la una bucata metru de persoana din fata si sa ai o baba mulata pe spatele tau respirandu-ti in ceafa. atunci un cot bine aplicat face minuni.

Anonim spunea...

Mda, cam asa e cu statul la coada cu romanii. Un ex ca il au in sange: Luam pachete cu o duba din Palma de Majorca unde vaporul ajungea la 9 dim, implicit si noi, iar romanii de acolo veneau de la 7 sa fie ei primii si faceau liste iar noi terminam de luat colete la 11. Intrebarea mea ar fi: nu mai bine vin la 10:30 cu pachetul si astept max jum de ora decat sa vin la 7, stau pana la 9 cand ajunge duba si dupa mai dureaza ca daca nu sunt primul e un pic de asteptat... In fine, ideea e ca romanul TREBUIE sa stea la o coada, cum e alergatul pt americani ( poate nu am nimerit chiar bine ex ) asa e coada pt romani... care este...

Marius Pârciu spunea...

Sigur ai observat ca cele care se inghesuie sunt sexagenarele, nu octogenarele (de exemplu), adica exact cele mai in... forta. Nu am inteles nici faza cu "tu esti mai tanar"... tinerii nu pot avea dureri de spate/picioare (mai ales dupa o zi de munca stresanta?) sau boli grave?

Iti recomand si:
http://parciu.blogspot.com/2008/04/civilizatie.html