sâmbătă, 19 iulie 2008

Suntem vanati!!!

Mie mi se pare aiurea de tot si foarte mioritic modul in care te poti alege cu o amenda in tara asta sau, generic vorbind, cum pot sa-ti sara niste banuti din buzunar. Iata cateva exemple:
- ati observat cum RATP-ul incearca sa elimine, usor-usor, vanzarea biletelor in mijloacele de transport in comun; intai i-a lasat la vatra pe taxatorii care aveau si bilete la vanzare, apoi a lasat doar bilete cu 2 calatorii la soferi (asta ca sa iti ia mai multi bani, chiar daca tu nu faci decat o calatorie); acum marturisesc ca nu stiu cum mai e, insa aici, in Bucuresti, nu mai exista deloc bilete la soferi. OK...sunt perfect de acord. Sa se vanda doar la ghiseele Regiei sau la tarabele cu ziare (nu si in Bucuresti). Dar sa existe un punct de vanzare al biletelor in FIECARE statie, deschis atat timp cat circula autobuzele. N-ai sa vezi...Daca mi se pune pata si vreau sa merg cu troleul la ora 21, nu am de unde sa-mi iau bilet; daca vreau sa ajung undeva cu tramvaiul de la Stadion, la orice ora, nu am de unde sa-mi iau bilet. Si apoi te prinde "controlul" si-ti da amenda...Dragut, nu?
- nu exista destule treceri de pietoni, iar daca traversezi prin loc nepermis, pe langa faptul ca risti sa ii murdaresti de sange masina cuiva, poti sa fii si amendat. Imi amintesc ca acum ceva timp, intr-o vizita la Suceava, am mers cred ca 1 km PRIN ORAS fara sa vad o trecere de pietoni (pentru cunoscatori, portiunea dintre bazar si McDonalds, dealul acela).
- daca esti la plimbare si din diferite motive (bere, raceala, probleme cu prostata) trebuie sa te pisi, nu prea ai unde. Esti nevoit sa te duci dupa un copac, dupa un bloc etc, iar de aici si pana la amenda e doar un pas, pentru ca vigilenta comunitarilor e ridicata. Toalete publice sunt foarte putine (am vazut pe blogul ieseanului suparat ca are una primaria Iasi), iar despre toaletele ecologice chiar nu vreau sa-mi aduc aminte.
- in unele orase nu sunt destule cosuri de gunoi stradale. De exemplu la mine in Pascani trebuia sa mergi 100 de metri cu o hartie in mana pentru a da dovada de civilizatie si a o arunca la gunoi. Asa ca era mai la indemana sa o arunci pe jos; iar daca te vedea organul de ordine, o puneai de o amenda
Exemple ar mai fi. Cred, insa, ca ati inteles ce am vrut sa zic. Mi se pare revoltator sa platesti o amenda (teoretic vorbind, ca eu n-as plati) pe care nu ai sansa sa o eviti. Da, domnule! Pune-mi toalete publice, cosuri de gunoi, fa-mi treceri de pietoni, vinde bilete in orice statie, adica da-mi sansa sa nu incalc legea si apoi, daca nu o respect, amendeaza-ma!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Deci sincer, observi ca am inceput cu deci, singurele cuvinte care imi vin in minte sunt : "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"
PS: Stii de ce exista politistii comunitari? Ca sa aiba si politistii de cine rade...

addi spunea...

oare aia cu ora 21 sa fie o chestie subliminala?
bine gandit alex :D

alex_blue spunea...

spicule, ma gandeam, dca politistii "normali"(ce fel suna!!!) au caini politisti, politistii comunitari au caini...comunitari?

Anonim spunea...

mai au un pic si o sa faca la fel si in iasi..sa vezi atunci bucurie..

Anonim spunea...

Salut. Am primit un comment de la tine in care ziceai de articolul cu RATP. Ma scuzi, nu il primisem, si acum m`am uitat la SPAM, unde imi duce spamul un plugin, si era acolo. Ti l`am aprobat, ma scuzi, nu a fost vina mea. O seara buna si bafta in continuare