marți, 2 septembrie 2008

Petitie anti-Alin Buzarin

De cand Liga 1 a fost "preluata" de GSPTV, in difuzoarele televizoarelor noastre a aparut o noua voce. Este cea a ziaristului Alin Buzarin. Pana acum nimic neobisnuit. Omul scrie de ceva timp in Gazeta Sporturilor si o face chiar bine, dupa parerea mea. Insa in ceea ce priveste comentatul live al meciurilor de fotbal, este o catastrofa. Si acum nu e doar parerea mea, ci a multora (a se vedea comentariile cititorilor pe site-ul gsp). Acest "comentator" face numeroase greseli, pauze in exprimare, se contrazice, foloseste expresii fara nicio legatura cu fotbalul, se incurca in cuvinte...NE PLICTISESTE!!! Nu de putine ori ma pufnea rasul cxand il auzeam. Eu inteleg ca stilul modern de a comenta un meci presupune sa mai iesi din tiparele alea vechi, cu descrierea exclusiva a jocului, sa mai folosesti si statistici, informatii noi, poate chiar si curiozitati. Insa acest Alin Buzarin depaseste masura. Imi amintesc acum doar 2 exemple (nu am retinut exact frazele)...
"Portarul ar trebui sa isi unga manusile cu magiun, ca sa nu mai scape mingea"...dupa cateva minute, cand portarul a scapat iar mingea: "Unde e magiunul?!?! Aduceti magiunul!!"
"Goga e un atacant fin...Nu e el cu faulturile, nu stie cum sa deposedeze...E un jucator de finete" (comentariu la un fault facut de Goga, dupa ce a gresit o preluare usoara, realizabila si de catre un jucator mai putin "fin")
In conditiile in care meciurile din Liga 1 se pot vedea doar pe GSPTV, eu cred ca ar trebui sa avem parte de un comentariu de calitate. De aceea, am initiat o petitie online impotriva lui Alin Buzarin. Repet: nu am nimic cu el ca om si ca ziarist; insa nu are ce cauta la microfon. Sper sa fie mai multi care sa-mi impartaseasca ideile si sa semneze petitia. Nu stiu daca va avea succes; poate daca suntem multi, cine stie, de frica ratingului, cei de la Intact Media vor face ceva. Eu macar sunt cu inima impacata ca am luat atitudine.
Inca o data, link-ul: http://www.petitieonline.ro/petitie-p52671047.html

P.S.: Puteti trimite link-ul si mai departe, prietenilor...Aveti permisiunea mea:P

2 comentarii:

haules spunea...

asa, asa!...sa dispara "babuin" asta ca mi-a stricat toata pofta de meci. Ma gandesc totusi ca a fost ziua lui de nastere si a primit cadoul asta de la Felix...sper sa am dreptate! oricum daca mai comenteaza dau pe mute!...apropo marti astia de la gsp.ro au publicat pe site un articol despre efortul "supraomenesc" depus de babuinii care au comentat meciul politm-rapid, pentru a ajunge sa comenteze si steaua-pandurii!...mai bine nu mai ajungeau, sincer!

alex_blue spunea...

stiu ca au publicat....mi-am spus si eu parerea, fara vreun cuvant vulgar, apoi, intr-un alt comentariu am anuntat si petitia...mi-au sters ambele comentarii...traiasca cenzura!!!