miercuri, 31 decembrie 2008

Scurt rezumat al ultimei saptamani din 2008

Îs cam de-o săptămâna acasă. Mă plictisesc de moarte. Noroc de televizor că mă mai scoate din letargie.

În primul rând ştirile. Aici se poate dezvolta subiectul o grămadă. Ştirile în general mă fascinează. Acu de sărbători încep cu reporteri trimişi prin magazine, unde milioane de români se îngrămădesc pe ultima sută de metri să-şi facă ultimele cumpărături. Imagini în direct, în exclusivitate, interviuri, intervenţii din studio, tot tacâmul. Andreea, ai legătura. Apoi, ce fac vedetele postului respectiv de televiziune de Crăciun. Imagini de la ei de acasă, cu ei la cumpărături, cu ei pe schiuri pe Valea Prahovei, cu ei în ambulanţă cu piciorul rupt, cu ei seara la cina în familie, cu ei la budă când îşi borăsc maţele că au consumat prea mult, cu ei când se fut. Bine, încă nu cred că s-a ajuns până aici deşi cred că ar face ceva audienţă postul respectiv. Să revin. Apoi urmează ştirile acelea. Alea speciale de sărbători: Carnagiu pe şosea în ajunul Crăciunului, Arşi de vii de sărbători, Măcel în noaptea sfântă, Sute de mii de oameni morţi de frig în pragul anului nou, I s-a înfipt o coasă în ochi de Crăciun, Cadou de Moş Crăciun: mort cu sarmaua-n gât. Genul de ştire care să fie în ton cu sărbătorile.
Tot de la ştiri aflăm că miliarde de maşini sunt blocate pe Valea Prahovei şi că pasagerii riscă să moară de frig sau de foame. Poate că nu s-ar bloca atât de des traficul pe-acolo dacă o parte din oamenii ăia ar lua-o prin altă parte, gen DN 72A-73, DN 71, DN 1A. Da' decât să facă un mic ocol, preferă să facă 7 ore de la Bucureşti la Braşov. Şi tot nu înţeleg de ce toţi bucureştenii se înghesuie pe Valea Prahovei la schi sau orice sport de iarnă când sunt o grămadă de alternative.
Apoi ştiri cu drumuri blocate din cauza ninsorii. În pasul Tihuţa, zăpada a ajuns la 10 cm pe carosabil. Autorităţile sunt depăşite. Şi aici se poate discuta mult. În primul rând, e iarnă în pula mea. E normal să ningă. E şi mai normal dacă se întâmplă la munte. E anormal să NU ningă. Şi apoi se trezeşte vreun reporteraş să se ducă să ia interviuri la şoferi:
- Cum se circulă? (de parcă el n-ar vedea)
- Groaznic, e zăpada multă, mare...
- Cum fac faţă autorităţile? Au deszăpezit drumul? Că nu pare...
- ?!
Dacă ninge în continuare, ăia degeaba deszăpezesc, pentru că tot ce dau la o parte, se pune la loc în câteva minute. Dacă îs prea multe maşini de deszăpezire pe drum, după aia se plâng şoferii că îngreunează traficul, ş.a.m.d. Autorităţile avertizează de fiecare dată ca şoferii să aibă maşinile echipate cu anvelope de iarnă, să aibă lanţuri, nisip, toate cele necesare pe timp de iarnă. Puţini şoferi fac treaba asta. Şi apoi se plâng că autorităţile nu fac nimic.

O altă faţă a sărbătorilor e reprezentată de colinde. În general le tolerez. Da are şi omu limita lui. Când le auzi peste tot, nu le mai suporţi. Şi asta e anotimpul în care creaturi ca Fuego sau Hruşcă prosperă. Şi ceilalţi colindători.

Tot la tv sunt şi filme. Cu şi despre şi având ca subiect/personaj principal Crăciunul/Moş Crăciun. Pe toate posturile. Sunt absolut epuizate toate filmele de gen. Mă mir cum de anul asta n-am mai văzut Singur acasă. Acelaşi lucru şi de Paşte. Numai că atunci nu vezi filme cu Moş Crăciun (cum unii dintre voi deja vă imaginaţi).

Apoi, ca o încheiere plină de elan muncitoresc şi avânt patriotic, programul de revelion. Se pare că anul ăsta, cel mai tare revelion va fi cel care are cei mai mulţi manelisti invitaţi. Lideri detaşaţi în acest segment sunt protvu şi televiziunea lu Felix. Tvr-ul a ales un program de revelion tipic, pentru dinozaurii care încă mai trăiesc. Bineînţeles că o să vedem reluări de la revelion cu cele mai tari faze/glume toată luna ianuarie.

Cred că am cam terminat. Aş ura şi eu ceva, da nu prea mă pricep la chestii din astea, aşa că nu voi zice decât La mulţi ani!
Dacă vreţi să ne uraţi sau să ne înjuraţi, lista comentariilor e deschisă pentru oricine.

L.E.: o melodie de sarbatori:

Pantera - Psycho Holiday

5 comentarii:

Anonim spunea...

right at subject
subscriu si eu cu aceeasi greata si detasare fata de atitudinea romanilor fata de sarbatori

Anonim spunea...

:))
Extrem de sincer, desi usor necenzurat. Dar se practica destula cenzura la nivel national, asa ca macar pe bloguri sa fie libertate.
Am adaugat blogul la blogroll. E interesant, iar articolul asta m-a facut sa rad cu lacrimi. :D

addi spunea...

multumesc. de obicei scriu fara sa folosesc cuvinte vulgare, dar na, mai am si eu zile bune.

Anonim spunea...

Poate fi folosit ca medicament impotriva stresiunii. :D Ar da roade.

addi spunea...

poate fi folosit ca medicament impotriva multor boli, in special a parlamentarilor