marți, 23 iunie 2009

Wimbledon

Nu, nu e vreun jucator de fotbal pe care o sa-l ia Manchester United in locul lui Cristiano Ronaldo. Si nici nu e echipa cu care va juca Steaua in Europa League. E "doar" capitala tenisului mondial pentru urmatoarea perioada.
Probabil ca ati observat ca nu s-au discutat subiecte din sport pana acum in camera. Nu suntem "sportofobi"...Ba dimpotriva as putea spune (o pot afirma cei care veneau si se uitau la meciurile de fotbal la tv-ul din camera, inainte de a fi net in camin). Insa tocmai asta e problema. Ca inafara de fotbal, altceva nu se prea discuta din aceasta arie, a sportului.
Tocmai de aceea am decis sa ating si acest domeniu. Cum? Vorbind despre tenis. Nu ma consider un specialist. Nici macar nu pot afirma ca sunt un fan. Nu cred ca stiu sa dau exemplu mai mult de 20 de jucatori si vreo 10 jucatoare. Insa, ori de cate ori am ocazia, nu schimb canalul tv cand dau de vreun meci de tenis transmis.
E ceva in sportul asta care ma atrage. Doar ca privitor; am tinut o data o racheta de tenis in mana si cand am lovit mingea, am simtit vibratiile loviturii pana in tendonul lui Ahile. Nu stiu ce imi place. Poate pasiunea cu care se joaca. Poate maiestria jucatorilor. Poate faptul ca acest sport e unul in care nu dicteaza banul. Poate toate acestea la un loc. Am vazut cateva meciuri de la Roland Garros, in special cele din intrecerea feminina. Am vazut ca Romania are viitor in acest sport, prin Sorana Cîrstea. Am vazut o jucatoare extraordinara, Svetlana Kuznetova, cea care a si castigat turneul. Am vazut lovituri din toate categoriile, am vazut spectatori civilizati, am vazut arbitri impartiali.
Acum e Wimbledon-ul. Pentru cei care nu stiu este cel mai important turneu de iarba al anului. Va invit sa-l urmariti. Cu siguranta nu va veti plictisi.
Si daca tot am vorbit despre el, am sa incerc si un pronostic. Federer la baieti, S. Williams la fete. VOi ce ziceti?

Am gasit pe net (mersi Ovidiu) o poza care, dupa parerea mea, este foarte reusita (click pe ea pt a o mari):



Sursa:http://www.blameitonthevoices.com/2009/05/if-you-like-tennis.html

Later edit: Am anticipat bine castigatorii editiei din acest an. Insa nu e o surpriza. Federer era favorit clar, iar Serena nu a facut decat sa confirme forma buna din ultima perioada.

Niciun comentariu: