vineri, 20 iunie 2008

Mai intereseaza pe cineva natura?

Se pare ca setea omului pentru petrol e nestavilita si ca pentru obtinerea lui, oamenii sunt in stare sa faca orice. Pentru ca banul e cel mai important. Ce conteaza natura? Da-o-n ma-sa. La ce ne trebuie aer curat? La ce ne trebuie atatia copaci, atata gheata, atatea animale, cand putem avea petrol, benzina, masini, pacura, fum, CET-uri,ploi acide, seceta, resurse de apa limitate, cancere peste cancere.
Tocmai am citit aici ca SUA (da, acest maret stat, acesti zei, acesti sugatori de mel si de resurse planetare) au autorizat pe nu-stiu-ce companie petroliera sa exploateze niste depozite de petrol din Alaska. Dar asta e la ordine zilei. De ce e atat de neobisnuit? Pentru ca, daca in curs de 5 ani angajatii companiei ranesc "din greseala" ursi polari sau morse, compania nu va fi trasa la raspundere. Eii, nu-i asa ca-i tare? Cel mai tare frate. Adica, la ce ne trebuie ursi si morse? N-avem destule sau ce?

Dupa ce ca au varsat atata sange omenesc pentru petrolul lor nenorocit, dupa ce ca au invadat Irakul fara motiv, doar pentru petrol, acu is pe cale sa invadeze Iranul, din acelasi motiv. Pentru ca lor li se cam termina petrolul si cauta in alta parte ca sa-si puna cetateanul american curu gras in SUV-ul de 4 tone care consuma 20 de litri de bezina la suta de km sa mearga 100 de metri de la ei de-acasa la supermarketul de hamburgeri. Ce conteaza acolo cativa ursi?

Sunt atatea tehnologii care folosesc resurse regenerabile, sunt atatea brvete de motore nepoluante dar nu sunt folosite pentru ca nu sunt profitabile. Nu aduc bani. In schimb petrolul baga miliarde de dolari in buzunarele catorva oameni.
Cine are reursele de petrol controleaza banii si implicit lumea.

Despre poluare si surse regenerabile de energie voi vorbi si alte dati. Pana atunci voi pune o poza pe care am mai pus-o si care mi se pare geniala.

Niciun comentariu: