marți, 24 iunie 2008

Suntem inconjurati

De ce de fiecare data cand merg cu trenul tre sa-mi aduc aminte de tara in care traim? Am mers bine, am mers comod, asta pana in Barlad. Aici a urcat o ceata de cimpanzei jeluiti, imbracati in naic, mancatori de seminte.
Ar trebui sa se interzica prin lege asocierea a mai mult de 2 astfel de indivizi pe kilometrul patrat pentru ca masiva depresiune a IQ-ului, gradul crescut de manelism si concentratia mare de jel ar putea provoca un grav dezechilibru la nivelul continuumului spatiu-timp ce ar putea pune in pericol insasi existenta planetei. (?!)
Vorbind serios acu, oare chiar nu se poate face nimic? Sa excludem pentru moment impuscarea lor. Oare mai pot fi educati?
Sau e ca si partea intunecata a Fortei? O data ce ai dat de gustul ei, nu mai vrei sa te intorci. Daca presupunem ca manelismul, cocalarismul, cretinitatea reprezinta partea intunecata a Fortei, de ce ai vrea sa te intorci la o carte, la o plimbare prin natura, la o muzica buna?
Eu continui sa cred in continuare ca principalul motiv pentru care avem astfel de specimene este lipsa educatiei si lipsa celor 7 ani de acasa. Apoi, o data cu inaintarea in varsta, pe la 12-14 ani incepe sa-si faca simtita prezenta anturajul. Si de aici incepe aventura. Aici dai de partea intunecata a Fortei. Aici se pierd multe suflete.

Oricum ai da-o, oricum ai lua-o, viitorul pare sumbru, cel putin la Romania.

Niciun comentariu: