miercuri, 1 aprilie 2009

Stirile zilei

După o lectură sumară dar atentă în presa de azi, mai multe ştiri mi-au atras atenţia. Pentru că nu vreau să fiu acuzat de plagiat, o să dau linkul ziarului respectiv şi apoi o să comentez fiecare ştire în parte.
Începem cu ziarul Coitidianul care ne anunţă că CFR-ul vrea să anuleze câteva trenuri personal. Din punctul meu de vedere, oraşul cel mai afectat de această decizie va fi Iasiul. Din cauza pierderilor datorate faptului că foarte mulţi elevi, studenţi, navetişti preferă să meargă cu naşul decât să-şi cumpere bilet, mai multe trenuri pe rutele Arad-Timişoara, Deva-Timişoara, Oradea-Cluj, Turda-Cluj, Ploieşti-Bucureşti, Giurgiu-Bucureşti, Putna-Iaşi, Mărăşeşti-Iaşi vor fi anulate începând cu 15 aprilie. Oficialii CFR susţin că un alt motiv, pe lângă cel menţionat mai sus ar fi acela că aditivii folosiţi pentru ca motorina obişnuită să poată fi folosită de locomotive s-au scumpit extrem de mult în ultima perioadă datorită crizei financiare. Mai multe întreprinderi care produceau respectivii aditivi au dat faliment şi au rămas doar două firme producătoare care acum controlează piaţa.
Eu cred că CFR-ul procedează greşit aici şi nu cred că anularea trenurilor va rezolva gaura financiară în care se găseşte.
O altă ştire o găsim în Gazeta Sproturilor care ne anunţă că fotbaliştii tricolori au revenit la o mai veche idee - aceea de a schimba versurile imnului naţional pentru că acestea sunt învechite şi greu de memorat. Scânteia s-a reaprins în seara meciului România-Serbia când Adrian Mutu a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce mima versurile imnului. Iritat de întrebările unui ziarist în cadrul conferinţei de presă de după meci, acesta a răbufnit: "Am mimat pentru că eram concentrat la meci, mă gândeam numai la joc. Poate că era mai simplu de cântat imnul dacă nu era aşa de lung şi dificil de memorat...".
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a menţionat că va înainta un memoriu la Preşedinţie prin care va cere să schimbe imnul naţional sau să se poată cântă la meciurile echpei naţional un imn alternativ, mai simplu. Preşedintele Traian Băsescu, prezent la meci, a declarat după încheierea meciului că aceasta este o opţiune care poate fi pusă în practică, dacă acest lucru îi poate ajută pe fotbalişti să câştige meciul, ştiut fiind faptul că preşedintele este un microbist convins.
Da, eu zic să-l schimbăm, să punem o manea în loc de imn. Aşa o să cânte şi fotbaliştii împreună cu întregul stadion. Băi repetenţilor, alţi sportivi cum sunt în stare să cânte imnul?
Eveminentul Zilei ne anunţa că doamna Doctor Doctor Docent, tovarăşa Ecaterina Andronescu, ministrul învăţământului a propus în plenul Parlamentului restructurarea învăţământului românesc. Nu o să mă bag la celelalte domenii, o să mă refer doar la biologie. După ce că acu vreo două săptămâni a fost aprobată de Ministerul Învăţământului prima carte de biologie creaţionista, doamna ministru a ajuns la concluzia că teoria evoluţionista ar trebui scoasă de tot din programa şcolară pentru că teoria evoluţiei nu e bazată pe dovezi şi argumente palpabile. Eu zic că e bine. Adică, la ce ne trebuie ştiinţă? Dă-o-ncolo. Hai mai bine să studiem Biblia în loc de biologie şi cu asta-basta. Când o să ne îmbolnăvim, ne rugăm şi aşteptăm rezultatul.

PĂCĂLEALA DE 1 APRILIE !!!

Niciun comentariu: