vineri, 13 iunie 2008

13 iunie 1990

Azi s-au facut 19 ani de cand bunicuta politicii romanesti, acest vesnic aparator al poporului, acest luptator al natiunii romanesti, acest sugator de pula sovietica, ramolit si stafidit, aceasta adevarata masina de eliberat besini in atmosfera, Ion "Tovarasul" Iliescu featuring Petre Roman a facut cel mai mare bine pentru aceasta tara - a eliberat-o de golani.
Tot ce vroiau acei studenti era sa se aplice punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, punct 8 care zice cam asa: "Ca o consecinta a punctului anterior, propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Prezenta lor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca. Pana la stabilizarea situatiei si reconcilierea nationala, absenta lor din viata publica este absolut necesara. Cerem, de asemenea, ca in legea electorala sa se treaca un paragraf special care sa interzica fostilor activisti comunisti candidatura la functia de presedinte al tarii..."
Deci Iliescu nu ar fi avut voie sa candideze la presedentia tarii. Sigur, ti-ai gasit!
Si ce s-a gandit dom' tovaras? Sa-i cheme pe mineri sa le dea o lectie acelor studenti care-si sustineau punctul de vedere (in cazul de fata - punctul 8). Ce a iesit, se stie; aici puteti gasi detalii.

Iliescu nu a vrut niciodata sa schimbe regimul comunist cu capitalismul occidental (bleahh, ma urinez pe capitalismul lor). El a vrut doar sa-l dea la o parte pe nea' Nicu si sa se declare dictator. Numai ca nu prea i-a iesit pasenta. Cand a vazut ca poporul este multi si ca poporul vrea democratie a schimbat putin foaia. A zis gata coaie, bagam si la bajeti democratie ca se poarta.
Da' si nea Petrica a vrut sa se faca presedinte numai ca cererea lui a fost respinsa.
Bineinteles ca a iesit Iliescu presedinte si a adus tara asta pe culmile gloriei, unde se afla si astazi.

Eu ii doresc multa sanatate si moarte cat mai dureroasa (si prelungita daca se poate).

5 comentarii:

Rocsana spunea...

Prea tare blogul.Felicitari!

addi spunea...

Multumim, stimata domnisoara.

alex_blue spunea...

Bravo Piciule...Fain articol! Tot respectul pentru studentii din '90 care au vrut sa schimbe ceva putred...

In alta ordine de idei, ma bucur sa constat ca bloguletul nostru e vizitat si de alte persoane decat de noi 2 si vreo 5-6 prieteni...Bine ai venit in camera, rocsana!!!

addi spunea...

da, ms, eu tot ce am vrut sa fac a fost sa aduc aminte, nu sa ma bag in detalii, pentru ca se stie (sau nu prea ca se tine ascuns)ce a fost in iunie '90 cu mineriadele si cine e principalul vinovat pentru asta.
problema e ca lumea cam uita ce s-a intamplat atunci si ca niste studenti care credeau cu adevarat ca pot schimba ceva in bine si-au pierdut viata din cauza lui iliescu.
de aia cand o sa moara, o sa ma duc sa-i vandalizez mormantul

Anonim spunea...

vezi ca are si blog, poti si ii trimiti mesajele astea:)